Geçtiğimiz günlerde belediye limanında bağlı olan ‘Telemara’ isimli tekne gece sahil güvenliğin yanındaki eski çekek yerine getirilmişti. Daha sonra tekne burada su alarak arka tarafı batmış ve denize mazot ve yağ sızdırarak çevre kirliliği yaptığı belirlendi. Marmaris Belediyesi ve Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine gelerek ilk tespiti yaptıktan sonra sızan yakıtın denize yayılmasına engel olmaya çalıştı.

Marmaris Çevrecileri Derneği Ahmet Kutengin, denize karışan mazot ve yağı gözlemleyerek ilerleyen günlerde bununla ilgili bir rapor çıkaracaklarını belirtti. Kutengin; “Yatın yanmasından itibaren takip ettiğimiz bir konuydu. Arkadaşlarımız bu sabah denizdeki mazotları görerek bana ihbar ettiler. Yatın etrafının acilen bariyerle çevrilmesini konusunda çalışmalara başlanılması gerekir. Yatta yaklaşık 4 ton yakıt olduğu bilgisi elimize ulaştı” dedi.

Öte yandan Marmaris Belediyesi ve Sivil Savunma Komutanlığı’na bağlı ekipleri yattaki yakıt sızıntısını engellemek için yatın etrafını bariyerlerle çevirdi.

Editör: TE Bilişim