Lüks yatı kurtarma çalışmaları başladı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde şiddetli lodosta demir tarayarak Bodrum Kalesi kayalıklarına çarpan, ardından İçmeler Tersanesi'ne götürülürken sahilden 1 mil açıkta batma tehlikesi geçiren ve Paşatarlası Plajı'na çıkarılan İngiliz bayraklı, 33 metre uzunluğunda ve 120 milyon dolar değerinde ‘Nira' isimli süper lüks yatı kurtarma çalışmaları bu sabah erken saatlerden itibaren başladı.


Bodrum Liman Başkanlığı, Liman İşletme Müdürlüğü ve Gemi Yanaşma İskelesi personelinden oluşan 20 kişilik ekip ve 6 dalgıç aracılığıyla, yatın denizde kalan kıç tarafına 12 dev balon yerleştirildi. Su üzerine çıkarılan yatın kıç tarafındaki sular dalgıç motorlar ile boşaltıldı. Nira'nın bakım için İçmeler Tersanesi'ne götürüleceği bildirildi. Yatın alt tarafında büyük hasar meydana geldiğini belirten ve Bodrum bölgesindeki acenteliğini yapan ‘Sky Marine Limited Şirketi'nin yöneticisi Hasan Yener, şöyle dedi:

“Lüks yatı burada böyle bırakamazdık. Bu nedenle en hızlı şekilde kurtarma çalışmalarını başlattık. Dünkü kurtarma çalışmaları sırasında deniz ortasında yat aşırı derecede su almaya başladığı an büyük panik yaşadık. O nedenle zorunlu olarak yatı bu plaja çıkartıp kurtarabildik. Yatı burada yapacağımız geçici tamirat ile yüzer hale getirdikten sonra İçmeler Tersanesi’ne götürerek bakıma alacağız.”
Dün yapılan kurtarma çalışmaları sırasında bir personel denize düşerken ölüm tehlikesi atlatmıştı.

Editör: TE Bilişim