Safaga'daki bir polis yetkilisi, 185 cesedin bulunduğu gemi kazasının ardından kurtarılanların sayısının bu sabah itibariyle 435'e yükseldiğini söyledi. Yaklaşık 1400 kişinin bulunduğu gemideki yüzlerce kişi ise hala kayıp durumda.

Kazadan kurtulan yaklaşık 140 kişilik bir grup, bu sabah erken saatlerde Hurgada limanına ulaştı. Kazazedeler, yolculuğun başında gemide yangın çıktığını, ancak geminin yolculuğu sürdürdüğünü savundu. Kazazedeler, yangının yeri konusundaysa makine dairesinden ambara kadar farklı yerler tarif etti.

Kazazedelerden Nebil Zikri, gazetecilere yangını anlatırken "Titanik gibiydi" ifadesini kullandı.

Bir başka kazazede Ahmet Elev de, mürettebata yangını haber vermeye gittiğini ve bir noktada patlama olduğunu söyledi. Elev, gemi batmaya başladığı zaman suya atladığını, saatlerce yüzdüğünü, sonra bir cankurtaran sandalı gördüğünü, bunun aşarı kalabalık olduğunu ve başka bir sandala yöneldiğini anlattı.

Bu arada, kazazedelerin kızgın olduğu görüldü. Bir kısmı gazetecilere "Bizi 24 saat suda bıraktılar. Bir helikopter tepemizde uçtu, bize aldırmadı" dedi.

El Selam Boccaccio 98 adlı gemi, perşembe günü Suudi Arabistan'ın Dubah limanından TSİ 21:30'da ayrılmış, dün sabah 05:00 gibi Hurgada'ya ulaşması planlanmıştı. Ancak gemi önceki gün gece yarısı ile sabaha karşı 04:00 arasında kayboldu.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, gemideki 1400'ü aşkın kişiden 96'sı mürettebat, 1200'ü Mısırlı, 112'siyse diğer milletlerden yolcu olarak bulunuyordu. Yabancı yolcuların 99'unun Suudi, 3'ünün Suriyeli, 2'sinin Sudanlı ve birinin Kanadalı olduğu belirtildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim