Konteyner gemisi römorkör ve mavna ile çarpıştı: 9 Kayıp

Brezilyalı konteyner taşımacılık şirketi Mercosul Line tarafından işletilen bir konteyner gemisi,  Çarşamba günü Amazon Nehri'nden aşağıya doğru bşr römorkörün itmekte olduğu mavnalar ile ciddi bir kazaya karıştı. 

Kaza, 2 Ağustos Çarşamba günü, Brezilya'nın Pará kentinde, 210 metrelik MV MERCOSUL SANTOS'un Manaus limanına doğru ilerlediği bir sırada meydana geldi.

Çarpışmadan sonra römorkörde bulunan 11 kişiden dokuz kişi kaybolurken, bazı mavnalar battı. Arama kurtarma operasyonu Perşembe günü gün boyunca devam etti.

Çarpışma meydana geldiğinde römorkörün dokuz mavnayı itmekte olduğu bildirildi..

2,478 TEU Mercosul Santos, Brezilya kabotaj pazarında faaliyet gösteren bir Maersk Group şirketi olan Mercosul Line tarafından işletilen dört gemiden biridir.

Haziran ayında Maersk, Mercosul Line'ı Fransız rakibi CMA CGM'ye satmak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı, ancak sözleşme düzenleme iznine ve Maersk'in 2014 yılının dördüncü çeyreğinde beklenen Hamburg Süd'in devralma anlaşmasının bitmesini beklemektedir.  Şu sıralar, MV Mercosul Santos hala Maersk Line web sitesinde listeleniyor.

Mercosul Line kazayı araştırdığını söyledi.

Editör: TE Bilişim