AFP - PUNTA ARENAS - Antartika'da buzul gezisi sırasında buzdağına çarparak batan yolcu gemisinden kurtulan 154 kişi, dönüş yolunda Şili'ye vardı.

'Explorer' adlı gemiden kurtarılanlardan 77'si, geceyi Antarktika'daki Şili'ye ait King George adasında geçirdikten sonra, bir uçakla Şili'nin güney ucundaki Magellan Boğazı'nda karaya indirildi. Kalan 70 kişiyse Uruguay'daki Artigas üssünde misafir ediliyor. Şili'ye varan yolculardan 42 yaşındaki Danimarkalı turist Jan Henkel yaşadıklarını "Harika hissediyorum, yaşadığım için çok mutluyum. Hepimiz o sırada ölmekten korktuk bence!" diye anlattı.

Mürettebattan 38 yaşındaki Andrea Salas, denizde bekleyişlerini "Rüzgâr vardı, ve hava çok soğuktu, biz de dalgalardan çok ıslanmıştık" diye anlattı. Liberya bandıralı gemi, geçtiğimiz cuma, San Carlos adası yakınlarındaki bir buzdağına çarpıp birkaç saat içinde batmıştı.

11 Kasım'da Arjantin'in Ushuaia limanından hareket eden gemide Avustralya, Belçika, İngiltere, Kanada, Çin, Danimarka, Hollanda, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, Japonya, İsviçre ve ABD'den 91 yolcu, 54 mürettebat ve dokuz görevli bulunuyordu. İngiliz uzmanlar tarafından yapılan son incelemeye göre, geminin batmasında su geçirmez kapılarının uygun kalitede olmaması ve yangın güvenliği standartlarının düşüklüğü etkili oldu.

Radikal

Editör: TE Bilişim