Alabora olan Sahil Güvenlik botunda şehit sayısı 3 oldu

Sarayburnu'nda kuru yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik botunda iki asker daha şehit oldu. Bottan yaralı kurtarılan mürettebatın ise tedavisi sürüyor. İstanbul Sarayburnu açıklarında Tolunay adlı kuru yük gemisiye çarpışması sonucu ters dönen ve batan Sahil Güvenlik botundan yaralı kurtarılan askerlerden 2'si daha şehit oldu.Botta 7 asker bulunuyordu. 

ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ 
İlk olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Er Sinan Göktaş'ın şehit olduğu haberi geldi. Öğleden sonra da Numune Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ve ardından ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne sevk edilen Astsubay Yavuz Gökhan Şahin'in şehit haberi ulaştı. Kısa süre sonra da bir kötü haber GATA'dan geldi. GATA'da yoğun bakımda tedavi altına alınan Üsteğmen Rıza Yücel de yaşama tutunamadı. Böylelikle kazada şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

1'İ AĞIR 3 YARALI ASKER HASTANEDE
Uzman Erbaş Bülent Demirkaya yoğun bakımda, erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca ve Uzman Erbaş Enver Çetin'in hastanedeki tedavileri sürüyor. Yoğun bakımda tedavisi süren Uzman Erbaş Bülent Demirkaya'nın da hayati tehlikesi bulunuyor.

SARIYER AÇIKLARINA DEMİRLEDİ
Bu arada İstanbul Boğazı'nda Sahil Güvenlik botu ile çarpışan "Tolunay" isimli yük gemisi, kazadan sonra Sarıyer Kireçburnu açıklarında demirledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir teknenin eşlik ettiği geminin "Cook Adaları" bayrağı taşıdığı ve İsrailli bir şirkete kiralandığı öğrenildi.

TERS DÖNEN BOT İÇİN ÖNLEM
Sarayburnu açıklarında Tolunay adlı yük gemisi ile çarpışarak ters dönen ve akıntıyla sürüklenen Sahil Güvenlik botu, Kıyı Emniyeti kurtarma teknesine bağlandı. Adalar yönüne sürüklenen botun yeni bir kazaya sebep olmasını engellemek için Sahil Güvenlik ekipleri tekneler ile güvenlik önlemi aldı.
Editör: TE Bilişim