Erin Wood adlı bunker tankerinin kaptanı, köprüüstünde vardiyasnı tutmak yerine denize işemek üzere geminin kıç tarafına gidince  kazaya neden oldu. Konteyner gemisi ile çarpışan Erin Wood adlı bunker az kalsın batıyordu. 

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, kaza, İskoçya'nın Peterhead limanında 29 Ağustos 2016 tarihinde meydana geldi.

İngiltere  Deniz Kazası Araştırma Şube raporuna göre Gemi kaptanı, vardiyada iken çişini yapmak üzere  köprü üzerini terketti. 

Dikkatsizlik neredeyse kendisinin ve iki mürettebatın yaşamına ve geminin de batmasına mal oluyordu. Sadece birkaç dakika sonra bunker Erin Wood, kendisinden dört kat büyük Daroja adlı  konteyner gemisi ile çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle M/T Erin Wood adlı tanker yan yattı. 

Ve su geçirmez kapılar kapatılmayınca, deniz içeriye girdi, köprüüstü, makine dairesi ve yaşam yerleri taştı.

15 korkunç saniye içinde gemiyi suların kapladığı anlaşıldı. Ancak raporda, bir şekilde kargo gemisi Darjoa'nın  kurtulduğu ve geri döndüğü bildirildi.

Ne olduğunu anlayamayan Kaptan bir anda kendini miyar güvertede buldu. Mürettebattan biri -yaşam mahallinde sulara kapılmak üzereyken son anda kendini dışarı atabildi. . Şaşırtıcı bir şekilde, kapının üst kenarını yakaladı ve tamamen denize sürüklenmekten kurtuldu. 

Kaza soruşturması, geçtiğimiz sene 29 Ağustos günü saat 17'de iyi görüş koşullarında ve gündüz yaşanan bu kazaya iyi gözcülük yapılmamasının neden olduğunu ortaya çıkardı.

Editör: TE Bilişim