Kayıplardan birisi Kılavuz Kaptan

Rus Itar-Tass ajası bu sabaha karşı saat 6 sıralarında Azak Denizinde Kerch Boğazı yakınında batan "Vanessa" adlı geminin kayıp 4 mürettebatından birisinin gemiyi Kerch Kanalında kılavuzlayacak olan kılavuz kaptan olduğunu duyurdu.

Kılavuz kaptanın geminin hareket ettiği Ukrayna limanından gemiye binmiş olduğu sanılıyor.

80 Metre boyunda, 13,6 metre genişliğindeki 1974 yılı yapımı gemi; Azak Denizi'nin Kuzey kıyısındaki Ukrayna Limanı Berdyansk'tan hareket etmişti ve hurda metal taşımaktaydı. 

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Petar Mutafchiev ise yaptığı açıklamada cesetleri bulunan mürettebat sayısının 2 olduğunu geri kalanın kurtarılan 1 mürettebat dışında kayıp olduklarını açıkladı.

Kurtarılan mürettebatın geminin makinisti  Nikolay Dimitrov olduğu ve Rusya'nın Port Kafkaz liman kentinde hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Bakan Mutafchiev, gemide bütün denizcilere yetecek sayıda termal giysi olduğunu ve büyük ihtimalle batmadan önce denizcilerin bunları giymiş olduklarını; ancak deniz suyunun 4 derece ve buzlanmanın olduğu bölgede bu giysilerin denizcileri ne kadar hayatta tutacağından emin olmadıklarını söyledi.

Bakan ayrıca, Bulgaristan'ın kaza soruşturmasında yer almak konusunda ısrar edeceğini de söyledi.

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim