Kayıp 9 Kişinin Yangında Öldüğü Belirlendi

Karayipler'de çıkan yangın sonucunda 24 kişilik mürettebatından 9'unun kaybolduğu bildirilen Aegean Wind'de talihsiz denizcilerin yangında hayatlarını kaybettiği anlaşıldı.

Venezuela hükümet yetkililerince yapılan açıklamada talihsiz denizcilerin cesetlerinin geminin çeşitli bölmelerinde bulunduğu açıklandı.

Açıklamada denizcilerin dumandan mı boğuldukları yoksa yanarak mı öldüklerinin henüz anlaşılamadığı belirtildi.

Mürettebattan 5 kişinin yaralı olduğu, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve tıbbi müdahale için Caracas'a götürüldüğü öğrenildi.

Yangın makine dairesinde başladı

Yunanistan orijinli Atlantic Bulk Carriers adlı Yunan firmasına ait gemi, Brezilya'dan ABD'nin Houston Limanına dökme demir cevheri götürmekteydi. Gemide Venezuela'nın Karayiplerdeki adası La Blanquilla'nın 35 deniz mili  açıklarından geçerken bilinmeyen bir nedenle makine dairesinde  aniden yangın çıktı. Yangın çok geçmeden yaşam mahalline sıçradı.

Halen gemideki yangının tamamen söndürüldüğü ve geminin batma riskinin bulunmadığı bildirildi.

Aynı gemi daha önce Çanakkale'de kaza geçirmiş

Aegean Wind, 2005 Yılında Çanakkale Boğazı Gelibolu önlerinde boğaz çıkışı yapmakta olan MSC Roberta adlı konteyner gemisi ile çarpışmış, bu kazada MSC Roberta mürettebatından 3 kişi geminin çarptığı bölgede sıkışarak hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilişim