Makine Arızası Yapan Yat Bandırma Limanı Rıhtımına Çarptı
 
Kendisine ait tekneyle çıktığı  dünya turunda Bandırma körfezine giren Alman uyruklu Ulrich Mıchael İmmes mendirek yakınlarında kayalara bindirdi.  Su almaya başlayan teknenin  farkına vararak  kısa sürede duruma müdahale eden Sahil Güvenlik ekiplerinin  acil müdahalesiyle bir facia önlenmiş oldu ve    tekne kaza yaptığı yerde  batmaktan kurtarıldı..
 
Kaza önceki akşam saat 21:00 sularında meydana geldi. 
 
Birlikte seyahat ettiği iki köpeğiyle yalnız seyahat eden ve Alman vatandaşı olduğu öğrenilen U.M.İmmes' in  ön  kısmından  su almaya başlayan  teknesini terketmek  istememesi  nedeniyle güçlükle  ikna edilerek sağ salim karaya çıkarıldı.
Sahil güvenlk ekipleri tarafından hasarlı tekne önce  kıyıya çekildi akabinde  çağrılan vinç yardımıyla sahile çıkartılarak batmaktan kurtarıldı.
 
 
1946 doğumlu Alman vatandaşı  olan Ulrich Michel İmmes ve birlikte seyahat ettiği  iki köpekle birlikte misafir edilmek üzere  Bandırma Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. 
 
Ulaştıırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM Merkezinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:  10.12.2012 Günü saat 21:00 sularinda Bandirma Limanina giris yapmakta olan SAIL ABOUT-2 isimli Alman Bayrakli yat makina ariza nedeniyle sürüklenerek Bandirma Liman Iskelesine çarpmistir.
 
Kazazede 1 Alman vatandasi sag ve saglikli olarak polis tarafindan kurtarilmis.Yari batik haldeki yat,klavuz botu tarafindan yedeklenerek Bandirma Belediye Iskelesine baglanmis ve emniyet altina alinmistir.
 
 
 
 
 
Kaza Tarihi 10.12.2012 Bölge ÇANAKKALE Yaralı  
Kaza Saati 21.00 Kaza Yeri Bandirma Limani Hasta  
Kaza Tipi Sürüklenme Koordinatları Enlem:40°21'  Kuzey Boylam: 27°58'  Dogu Kayıp  
Kaza Nedeni Makina Arizasi Çevre Kirliliği YOK Ölü  
Operasyona katılan birim DIGER     Kurtarılan 1

Geminin Adı SAIL ABOUT 2 GRT 7.5
IMO Numarası   Tam Boy 11.6m
Bayrağı ALMANYA Geminin Yaşı  
Tipi ÖZEL YAT Yük Durumu BOS
İmal Yılı   Yük Tipi  
Mürettebat 1 Pilot Gemide HAYIR

Düşünceler (Sonuç) :
10.12.2012 Günü saat 21:00 sularinda Bandirma Limanina giris yapmakta olan SAIL ABOUT-2 isimli Alman Bayrakli yat makina ariza nedeniyle sürüklenerek Bandirma Liman Iskelesine çarpmistir.Kazazede 1 Alman vatandasi sag ve saglikli olarak polis tarafindan kurtarilmis.Yari batik haldeki yat,klavuz botu tarafindan yedeklenerek Bandirma Belediye Iskelesine baglanmis ve emniyet altina alinmistir.
 
Editör: TE Bilişim