Kartal Demiryerinde Esra-C Demir Taradı

Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKM) Web Sitesinde (Adresi: http://www.denizcilik.gov.tr/denizkaza/yayin/hepsi.asp ) kazayla ilgili şu açıklama yer aldı:

"21.11.2008 günü saat 03:46 da Panama Bayraklı BERNADET T isimli gemi Panama Bayraklı ESRA C isimli geminin demir tarayarak kendisine yaslandığını rapor etmesi üzerine ESRA C isimli gemiyle temas kurulmaya çalışılmış fakat kurulamamıştır.ESRA-C isimli geminin demir taraması devam etmiş, METE STAR ve BERYL isimli gemilere yaslanmak suretiyle hasarlanmalarına sebep olmuştur. KEGM ait Kurtarma-4 romörkörü ESRA C isimli gemiyi yedekleyerek neta bir yere demirletmiştir."

Kazaya karışan gemiler ve bilgileri şöyle:

  1. ESRA-C:   Gross Tonaj: 10431 Tipi:  GENERAL KARGO Bayrağı: PANAMA
  2. BERNADET-T Gross Tonaj:  4925 Tipi:  GENERAL KARGO  Bayrağı: PANAMA
  3. METE STAR Gross Tonaj: 2406 Tipi:  GENERAL KARGO Bayrağı: SİERRA LEONE
  4. BERLY Gross Tonaj:  2457 Tipi:  GENERAL KARGO Bayrağı: SİERRA LEONE

Kurtarma-4 Römorkörü Kurtardı

Denizcilik Müsteşarlığı AAKM'den yapılan açıklamaya göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-4 römorkörü demir tarayıp sürüklenmekte olan Esra-C gemisini zamanında yedekleyerek diğer gemilere daha fazla zarar vermesini önledi.

Kurtarma-4, 10431 Gross Tonajla nisbeten büyük sayılabilecek gemiyi zamanında yedekleyerek neta bir yere demirlemek suretiyle muhtemel bir çevre felaketinin de önüne geçmiş oldu.

Editörün Notu: Bu habere olayla alakası olmayan pruvası hasarlanmış bir gemi fotoğrafı ekleyip  "özel haber" diye okuyucuya sunmayı uygun görmedik. Denizcilik Müsteşarlığı AAKM Merkezi'ne haksızlık olurdu. Merkeze fedakar çalışmalarından ötürü okuyucularımız adına teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilişim