Şile açıklarında kaybolan gemide bulunan 10 mürettebattan haber alınamıyor. Mürettebat yakınları Şile sahiline geldi.

MÜRETTEBAT ARANIYOR

Kayıp mürettebattan 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı iddia edilmişti. Ancak Şile Kaymakamı Salih Yüce, kayıp gemiyle ilgili yaptığı açıklamada "Bulunan kimse yok. Kıyıdan ve denizden aramalarımız devam ediyor. Battığını değerlendiriyoruz" dedi.

VALİLİK: 'ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR'

İstanbul Valiliği de Şile açıklarında kaybolan gemiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Gemlik/Bursa’dan Karadeniz Ereğli/Zonguldak’a demir yüklü olarak gitmekte olan Türk bayraklı 'Bilal Bal' isimli kuru yük gemisine (Boy: 71 metre Tipi: Kuru Yük, Tonajı: 3237, Yükü: 3080 ton demir) ait 1 Kasım 2017 tarihinde yardım sinyali alınmasına istinaden bahse konu mevkiye yönelik arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 adet sahil güvenlik botu, 1 adet helikopter ve 1 adet uçak ayrıca 3 adet Kıyı Emniyeti botu da iştirak etmektedir. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait yüzer unsurlar da iştirak edecektir. Gemide 10 Türk vatandaşı mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir. Arama kurtarma çalışmalarında geminin mevkisi belirlenmiş olup mürettebata ilişkin aramalar hâlen devam etmektedir."

>

Editör: TE Bilişim