174 metre uzunluğundaki 1981 yapımı Hint bayraklı kimyasal tanker, fırtınada sürüklenmeye başlayınca gemi mürettebatı filikalarla gemiyi terk etmek istemiş, bu esnada alabora olan filikadan 6 kişi kaybolmuştu. Kaybolan 6 kişinin cesetlerine ulaşılmıştı.

Öte yandan geminin kaptanı, siklonun geldiğinin haber verilmesine rağmen gemiyi korunaklı bölgeye götrümemekle suçlanıyordu.

Chennai Liman Başkanlığı, fırtına ihbarı alındığında gemiyi arayarak limanın dış demir bölgesinde demirde bulunan tankerin kaptanından önlem olarak gemisini limanın daha kuzeyine veya daha doğuya doğru götürmesini istemiş. Ancak kaptan bu uyarıya rağmen geminin demir yerini değiştirmemiş.

Geminin acentesi tutuklandı

Konuyla ilgili önceki gün önemli bir gelişme yaşandı. SeaNews Turkey'in haberine göre, "Pratibha Cauvery" adlı tankerin yerel acentesinde görevli 2 kişi, 27 Kasım günü mahkemece tutuklandı.

Acente görevlilerinin, gemiye yakıt temin etmemekle suçlandıkları haber veriliyor.

"Pratibha Cauvery" gemisinin kaptanı, yerel acenteden gemisini fırtınadan kaçırmak amacıyla demir yeri değiştirmesi gerektiğini ve bunun için yakıta ihtiyacı bulunduğunu bildirerek, yakıt temin etmesini istemiş. Acentedeki yetkililer bu talebi yerine getirmemiş.

Acente, gemiye yakıt temin etme yönündeki kaptan isteğini yerine getirmeyerek 37 kişinin hayatını tehlikeye atmakla suçlanıyor.

 

 

Editör: TE Bilişim