Karaya oturan gemiye 2 aydır müdahale edilmiyor 
 
Hatay'ın Samandağ ilçesi yakınlarındaki Çevlik sahilinde karaya oturduktan birkaç gün sonra ikiye bölünen ve deposundaki 12 ton akaryakıt ile 2 ton 500 kilo demir tozu bulunan Camars Adaları bandıralı "KRIS" isimli gemiye 2 aydır müdahale edilmedi. 
 
Akaryakıtı ve demir tozu yükü boşaltılmayan gemi, en çok bu sahili kullanan vatandaşları ve balıkçıları endişelendiriyor. 15 kilometrelik uzunluğu ile bölgenin en uzun sahili olma özelliği taşıyan Samandağ Çevlik sahilinde karaya oturan gemideki akaryakıtın ve demir tozunun denize karışmasıyla büyük bir çevre felaketinin yaşanmasından korkuluyor.

Yaşanacak çevre felaketinde en büyük zararı nesilleri tükenme noktasına geldiği için koruma altına alınan caretta carettaların göreceğinden endişe duyuluyor.

İskenderun'da batan MV ULLA olayının bir benzerinin daha yaşanmaması için yetkilerin bir an önce geminin deposundaki 12 ton akaryakıt ile 2 ton 500 kilo demir tozu yükünün boşaltılması isteniyor. İki ay önce karaya oturan Camars Adaları bandıralı "KRIS" isimli geminin mürettebatının kurtarılmasıyla her şeyin bitmediğini düşünen Samandağlı balıkçılar ve sahili kullanan vatandaşlar, zaman zaman yalnızca jandarmanın gemi etrafını kontrol edip gittiğini söyledi.

Geminin kaderine terk edilmesinin çözüm olmadığını aktaran Faris İs, "Gemiye biran önce müdahale edilmelidir. Bu ilerisi için kötü sonuçlar doğurabilir. Akaryakıt sızıntısı olursa çevre felaketi yaşanır. Bu sahilimizden turistler yararlanıyor. Balıkçılar yararlanıyor. Vatandaşlar piknik yapıyor. Ne yapıp ne edip bu gemiye bir an önce müdahale edilmeli." dedi.

Sahilde balık avlayanlardan Mehmet Zekat ise, akaryakıt sızıntısının kötü sonuç doğurup doğurmayacağını dahi bilmedikleri halde balık avlayıp yediklerini söyledi. Geminin karaya oturduğu günden bu yana her hangi bir müdahalenin yapılmadığını dile getiren Zekat, "Ben bile şu an gidip gemiye girsem kimin haberi olacak. Bazen jandarma etrafını kontrol ederken görüyoruz. Başka da hiçbir kontrol ve güvenlik bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim