Karadeniz'de acenteliğini Aydın Marina'nın yaptığı Ukrayna bayraklı LUCKY TRAMP isimli gemi İstanbul Boğazı kuzey girişinde makine arızası yaparak sürüklenmeye başladı.

Gece saat 03.00 sularında LUCKY TRAMP adlı gemi sahile 32 mil uzaklıkta önce yakıtının bittiğini bildirdi. İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi, Gemi Kurtaran römorkörünü hemen olay yerine gönderdi. Gemide daha sonra makine arızası oluştuğu belirtildi.

Ancak Karadeniz'de kuvvetli fırtına ve ağır deniz şartları nedeniyle gemiye ulaşılamadı. Kıyı Emniyeti ve Gemi İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından karadan ve denizden alınabilecek tüm tedbirler alındı. Ukrayna bayraklı LUCKY TRAMP adlı gemide 16 kişi bulunduğu belirtilirken, kendisine ulaşılan gemi kaptanı geminin arızasını gidererek yoluna devam edeceğini belirtti.

Kıyı Emniyeti ve Gemi İşletmeleri Genel Müdürlüğü, daha sonra gemi ile irtibat kurdu ve  ve saat 10:45 itibari ile makine arızasını giderilen gemi, 12 mil mesafede Boğaz'a doğru ilerlemeye başladı. Geminin Aliağa'ya gittiği belirtildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim