Pazartesi günü Karaçi limanında iki gemi çarpıştıktan sonra en az 21 konteyner denize düştü.

Güney Asya Liman Terminali Sınırları'nda (SAPT) yapılan operasyonlar, Hapeg-Lloyd'un Tolten gemisi ile Hamburg Bay adlı rıhtıma bağlı geminin çarpışmasından sonra askıya alındı.

Kazanın neden meydana geldiği bilinmiyor. 

300 metre uzunluğundaki Hapag lloyd'a ait Tolten adlı 2012 yapımı konteyner gemisi, Karaçi Limanına yanaşma manevrası esnasında, rıhtımda bağlı bulunan 293 metre uzunluğundaki bir başka konteyner gemisi, Hamburg Bay'e çarptı.

Çarpma esnasında her iki gemiden de konteynerler denize döküldü. 

Dev geminin neden rıhtımdaki gemiye çarptığı anlaşılamadı. Çeşitli platfıormlarda kaza nedeninin haberleşme eksikliği veya hatası, teknik bir arıza veya insan hatası nedeni ile meydana gelmiş olabileceği yorumları yapıldı. 

Batık konteynerler ithal arabalar ve milyonlarca rupi değerinde navlun taşıyordu.

Kaza sonrası askıya alınan SAPT'deki operasyonlar, konteynırlar denizden özel bir operasyonla çıkarıldıktan sonra devam edecek.

Ancak, derin limanın idaresi, zamanında bir operasyonla rıhtımda kurulu olan gentry kreynlere  muhtemel hasarın önüne geçmeyi başardı.
Kaza sonrası askıya alınan SAPT'deki operasyonlar, konteynerlerin denizden çıkarılmasından sonra Karachi Liman Vakfı ile özel bir operasyonla devam edecek.

Container ship HAMBURG BAY, IMO 9332872, dwt 72982, capacity 6350 TEU, built 2009, flag Liberia, operator EASTERN PACIFIC SHIPPING UK.
Container ship TOLTEN, IMO 9612870, dwt 94600, capacity 8000 TEU, built 2012, flag Liberia, operator ANGLO-EASTERN GERMANY GMBH

Editör: TE Bilişim