Gelibolu'da kaza yapan Kaptanlar birbirlerini suçladı

Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında Önceki gün Yunanistan bandıralı "Aegean Wind" adlı geminin, konteynır yüklü Panama bandıralı "MSC Roberta" adlı gemiye çarpmasıyla meydana gelen ölümlü kaza ile ilgili kaptanlar birbirlerini suçladı.

"MSC Roberta" adlı gemide sıkışarak ölen 3 kişiden Hindistan vatandaşı gemici Pankaj Tandel'in cesedinin çıkarılması için teknik bir ekip oluşturuldu.

Kaza sonrası ifadeleri alınan "Aegean Wind" adlı geminin kaptanı Byron Charalampidis ile "MSC Roberta" adlı geminin kaptanı Steve Aris-ton Dias birbirlerini suçladı.

Her iki kaptan Gelibolu Cumhuriyet Savası'na verdikleri Safirbet ifadelerinde, birbirlerinin seyir hatana girdiklerini, kazanın yanlış rota izlemekten meydana geldiğini iddia ettikleri öğrenildi. Yapılan'ön soruşturmada, "MSC Roberta" adlı geminin kılavuz kaptan almak için yol kestiği ve Gelibolu önlerinde beklemeye geçtiği sırada kazanın oluştuğu belirtildi.

Soruşturma için Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde bilirkişi heyeti oluşturuldu.

Öte yandan Gelibolu'da faaliyet gösteren özel bir tersaneden yardım istenerek, teknik ekip oluşturuldu. Ekibin geminin bariyerleri arasına sıkışarak ölen gemicinin cesedini, zarar görmeden çıkarmaya çalışacağı, kaydedildi.

Kazada, konteynır yüklü gemiden denize akaryakıt sızıntısı olduğu bildirildi. İki geminin Gelibolu açıklarında çarpışması sonucu Hindistan vatandaşı Boşun Abu-beckkar Chımnade, Cadet Anirudh Tomar ve Pankaj Tandel adlı gemiciler, demirler arasında sıkışarak hayatını kaybetmişti.

(Gelibolu, aa)

Editör: TE Bilişim