Sea Diamond'un Kaptanı İhmalle Suçlanıyor

Associated Press ajansının bildirdiğine göre Yunan Deniz Ticaret Bakanlığının bir yetkilisi Kaptan'ın tutukladığını doğruladı, ancak devlet televizyonun verdiği bir haberde diğer 5 zabitin de suçlandığı belirtildi.

Öte yandan, kayıp 2 yolcu halen bulunamadı. Louis Hellenic Cruises şirketinin 21 yaşındaki gemisi Sea Diamond; perşembe günü öğleden sonra Ada'nın liman bölgesine yanaşırken sahilden yarım mil açıkta deniz dibindeki bir topuğa bindirmişti.

3 saatlik operasyon ile geminin 1600 kişilik yolcu ve mürettebatı yan yatmış durumdaki gemiden güvenle kurtarılmış, akşam saatlerinde de gerek kruvaziyer gemi yetkilileri gerekse yerel yetkililer durumun kontrol altında bulunduğunu söylemişlerdi.

Ancak, gemi su almaya devam etti ve durum akşam saatlerinden itibaren daha da kötüleşti.

Akşam 2330 sularında Fransız tur operatörleri kendi ekiplerinden 2 yolcunun kayıp olduğunu bildirdiler.

45 yaşındaki baba ile genç kızının gemi topuğa bindirdiğinde 4 kişilik kabinlerinde oldukları sanılıyor.

Su altındaki enkaza Yunanlı dalgıçların yaptığı dalışlar sonuç vermedi, baba-kız geminin Cuma sabahı erken saatlerde batmasından beri hala kayıplar.

Önceki adı Birka Princess olan geminin geçtiğimiz yıl Louis şirketi tarafından 35 Milyon Dolara satın alındıktan  Sea Diamond olarak ismi değiştirilmişti. Gemi geçtiğimiz sezon yeni sahiğpleriyle kazasız bir turizm sezonu geçirmişti. Louis şirketi, gemiye Yunanistan bayrağıyla seferlere başlamasından önce 10 Milyon Dolar tutarında yenileme yapmış, bu arada yeni bir güverte de gemiye eklenmişti.

Louis şirketi, geminin diğer bütün yolcularının güvende olduğunu açıkladı.

Yolcular, şirketin diğer gemileri olan 16700 Gross Tonajlı Perla ve Aegean II adli bir diğer yolcu gemisi ile  Pire'ye götürüldüler.

Yolcuların çoğunluğunun Avrupa ve Amerika'lı olduğu bildirilmişti.

Cuma günü Kıbrıs orijinli kruvaziyer, otel ve turizm hizmetleri sunan Louis şirketinden yapılan bir açıklamada, en büyük çabalarının kayıp 2 yolcunun akıbetlerinin belirlenmesi ve diğer yolcuların da en iyi yolla ülkelerine geri dönmelerinin sağlanması olduğunu dile getirdi.

Açıklamada geminin "en yüksek güvenlik standartlarında olduğu ve en son seyir donanımlarıyla donatılmış olduğu" vurgulandı.

Şirket, açıklamasında; "Kazanın nedenlerinin açığa çıkartılması için yetkili makamlarla tam birişbirliği içerisinde olunduğuna"  da değinildi.

Perşembe günü ayrıca, bu olaydan bağımsız bir diğer kazada Astoria adlı yolcu gemisinde filika talimi yapılırken meydana gelen kazada Filipinli bir gemici öldü, ve 3 mürettebat da yaralandı.

Kaza meydana geldiğinde gemi Korfu rıhtımında bağlı bulunmaktaydı.

Kaynak: Nigel Lowry, Atina

Alıntı: Lloyds List

Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim