Bir aya yakın bir süredir Ege Denizi sularında kaybolan""Kalkanlar-1" Gemisi ve 4 Türk Denizciden  hala bir haber yok . Kayıp denizcilerdən biri 25 yaşındaki Mevlüt Raşidbeyli'nin ailesi Mevlüt'ün denizcilik akademisini bitirdiğini ve bu güne kadar hiç bir yerde çalışmadığını söylüyor . Şubat'ta " Gediz " denizcilik şirketi ile 6 aylık sözleşme imzalayan Mevlid , Türkiye'yegeliyor. Mevlüt'ün babasının ifadesine göre; , en son oğluyla 20 Şubat telefonla konuşmuş.  O gün bügündür oğlundan haber alamadığını anlatan gözü yaşı baba 3 aylık bebeği olan denizci hakkında bilgileri sadece ANS haber ajansından aldığını , diğer kurumlardan da onlara herhangi bir haber verilmediğini söylüyor .

Azerbaycanlı denizcilerin de bulunduğu " Kalkanlar - 1 " gemisinin ait olduğu " Gediz " gemicilik şirketi aramaların hem Türkiye , hem de komşu ülkelerin sularında sürdürüldüğünü belirtiyor. Şirketten yapılan açıklamada , bu konuda tüm dünya limanlarına ve sahil güvenlik hizmetlerine bilgi verildiği belirtildi. . 
Hem "Gediz" gemicilik şirketi, hem de Azerbaycan'ın Türkiye'deki Büyükelçiliği geminin Yunanistan sularında olduğunu iddia ediyor. Mesele ile ilgili olarak Azerbaycan'ın Yunanistan'daki Büyükelçiliği  temasa geçtiği, Büyükelçiliğin Başkonsolosu Samir Memmedov geminin aranması ile ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunduğunu belirtiliyor.

Konu ile ilgili temasa geçilen Yunanistan Dışişleri bakanlığı ise kendilerine başvuruda bulunulduğunu ve bu yönde çalışmaların yapılacağın ve  çalışmaların sonucunun ise Yunanistan'ın Bakü Büyükelçiliği'ne bildirileceği bilgisi paylaşıldı.

Kayıplara karışan "Gediz" gemicilik şirketinin "Kalkanlar-1" gemisi 20 Şubat'ta İstanbul'un Tuzla sahilinden Libya'ya Tripoliye yola çıktılar. Alınan bilgiye göre, 3 kişi Azerbaycanlı olan 4 kişilik heyet gemiyi Libya'da teslim ettikten sonra uçakla İstanbul'a geri dönecekti.

En son bilgi ise 22 Şubat'ta denizci Ferid Aliyev'den alındı. Ferid Aliyev, kardeşi ile konuşarak güçlü kasırgaya düştüklerini ve ölümden döndüklerini söylemiş..

http://www.anspress.com/hadise/07-03-2016/liviyaya-gemi-aparan-azerbaycanlilar-itkin-dusduler
Editör: TE Bilişim