İtalya'da mülteci teknesi battı: 3 ölü
 
 
 İTALYA'nın Brindisi kentine bağlı sahil kasabası Carovigno sahilinde bulunan kayalıklara çarparak batan içinde 67 kişinin bulunduğu mülteci botundan denize düşen Irak, Pakistan, Bengladeş ve Afganistan vatandaşlarından 3'ünün cesedi bulundu. Ölü sayısının onun üzerinde olmasından endişe ediliyor.
 
Avrupa hayaline metreler kala fırtınalı denizde alabora olan tekneden bir kısım mülteci sahile çıkmayı başardı. Karaya çıkanların sayısının 30 olduğu bildirildi. Helikopterlerle denizde yapılan aramalar devam ediyor.
 
İşk belirlemelere göre teknenin 5 gün önce Türkiye'den yola çıkmış olduğu anlaşıldı. Teknenin bir kısım mültecileri daha almak üzere Yunanistan'a da uğradığı ve Bari'ye doğru gitmeyi amaçladığı insan tacirlerinin buradan mültecileri binlerce dolar karşılığında Almanya'ya götürmeyi vadettikleri DenizHaber.Com'un elde ettiği bilgiler arasında. Tekne 5 gün boyunca son derece elverişsiz hava koşullarında seyrettikten sonra kayalıklarda parçalanmasıyla talihsiz mültecilerin umuda yolculukları son bulmuş oldu. 


Editör: TE Bilişim