İnce Denizcilik Teknik Müdürü A. Yaşar Canca, M/V INCE INEBOLU'ya yapılan füze saldırısıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

İnce Denizcilik' e ait 'M/V INCE INEBOLU' isimli Türk gemisine yapılan füzeli saldırısına ilişkin İnce Denizcilik Teknik Müdürü A. Yaşar Canca basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimize ait 9254472 IMO numaralı M/V İnce İnebolu Gemisi Rusya'nın Novorossisk Limanı'ndan yüklediği buğdayı Yemen'in Saleef Limanı'na götürmek üzere seyir halindeyken; 4 Mayıs 2018 tarihinde Saleef Limanı'na giriş için gerekli olan prosedür nedeniyle BM denetimi için Djibouti Limanı'na varmıştı.

8 Mayıs 2018 tarihinde Djibouti Limanı'na yanaşmış, geminin tümü aranmış olup ve gemideki bütün balast tankları açılmış ve kontrol edilmiştir. Bu denetim sonucunda Birleşmiş Milletlerden ekteki onay sertifikası alınmıştır.

8 Mayıs akşamı Djibouti Limanı'ndan kalkarak 9 Mayıs 2018 tarihinde koalisyon askeri gemilerinin denetimi ve gözetiminde bildirilen açık deniz mevkiinde demirlemiştir.

Sahilden 70 mil açıkta bekleyen gemimize 10 Mayıs gece yarısı kuzeyden geldiği görülen bir füze saldırısı yapılmış olup, füze No-3 tst tankına (asma tank) bordadan girmiş ve içeride patlamıştır.

Durum rapor edildiğinde en yakın koalisyon gemisi Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri'ne ait 816 borda numaralı askeri gemiden gemiye çıkılıp kontrol edilmiş, gemide 8 adet asker bırakılarak Suudi Arabistan'ın Gizan Limanı'na gitmesi emri verilmiştir.

Gemideki askerler geminin dışarı ile iletişim kurmaması yönünde talimat vermişlerdir.

Bu yazının yazıldığı 12 Mayıs 2018 saat 12.00 itibari ile gemide bulunan askerlerden izin alan gemi kaptanı şirketi arayarak gemide resimdeki hasarlar dışında bir hasar olmadığı, tüm personelin sağlıklı bir durumda olduğu ve herhangi bir yaralanma olmadığı yönünde rapor vermiştir.

Devletimizin tüm ilgili  kurumları ilk andan itibaren bilgilendirilmiş olup, koordineli bir şekilde süreç yönetilmektedir."

ince-denizcilik,-fuze-saldirisina-iliskin-basin-aciklamasi-yapti_1.jpgince-denizcilik,-fuze-saldirisina-iliskin-basin-aciklamasi-yapti_2.jpgince-denizcilik,-fuze-saldirisina-iliskin-basin-aciklamasi-yapti_3.jpgince-denizcilik,-fuze-saldirisina-iliskin-basin-aciklamasi-yapti_4.jpg

Editör: TE Bilişim