İstanbul Sivriada açıklarında bir tanker ve bir gemi çarpıştı, ekipler bölgeye sevk ediliyor.

 İmralı Adası’nın 30 mil açıklarında kuru yük gemisi ve tanker çarpıştı. Ölü ve yaralının olmadığı kaza bölgesine Bursa’dan ve İstanbul’dan Kıyı Emniyetine bağlı kurtarma gemileri sevk edildi. Kuru yük gemisi ve tankerin su almadığı ve batma riskinin olmadığı öğrenildi. 

Çarpışan gemilerin Ersoylar 1 gemisi ile Gammagaz lpg tankeri olduğu söyleniyor. Gammagas adlıMoğolistan bayraklı  99,5 metre uzunluğunda 4400 ton yük kapasiteli LPG tankerinin, Tekirdağ'dan yüklü olarak hareketle Ukrayna'nın Odessa limanına gitmekte olduğu öğrenildi. 

Ersoylar-1 kosteri 1982 yapımı 90 metre uzunluğunda koster tipi küçük bir kuru yük gemisi. Genellikle kum taşımalarında kullanılabiliyor bu tip gemiler.

Kazanın nedeni henüz açıklığa kavuşmadı, ancak Gammagas tankerinin Boğaz girişi yapmak için sıra beklemek üzere travers seyir yapmakta olduğu öğrenild. 

Sivriada açıklarında tanker ile kuru yük gemisi çarpıştı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı kazada, gemilerde hasar oluşmadığı  belirtildi. Olay yerine İstanbul ve Bursa'dan Kıyı Emniyetine bağlı çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi. Kazaya karışan kuru yük gemisi ve tankerin su almadığı ve batma riski olmadığı belirtildi.

Lpg Gammagaz kurtarma 6 refakatinde c bölgesine demirletiliyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada İstanbul Valiliği de kazaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı açıklamada, "Bu gece Sivriada açıklarında meydana gelen gemi kazasında ölü ve yaralı olmayıp herhangi bir çevre kirliliği ve batma riski de bulunmamaktadır. Kazaya karışan gemiler romörkorler eşliğinde demirleme yerine çekilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Editör: TE Bilişim