Çarpışma sonrasında, diğer geminin küçük bir hasarla yakınlardaki iskeleye yanaştığı bildiriliyor. İçinde 120 kişi bulunan tekne yarısına kadar battı. Lamma Adası açığında akşam saatlerinde meydana gelen çarpışma sonrasında 28 kişinin olay yerinde öldüğü açıklandı; 100 kadar kazazede de hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan sekizinin öldüğü daha sonra açıklandı. Arama Kurtarma ÇalışmalarıKurtarma çalışmaları havadan ve denizden devam ediyor; çalışmalara çok sayıda tekne ile en az iki helikopterin katıldığı bildirildi.

Kaza, Hong Kong'un en yoğun trafik yaşadığı bir günde geldi. Sonbahar Festivali tatiline bu sene Çin'in Milli Günü de eklenince uzun hafta sonunu fırsat bilenler yolculuğa çıkmıştı. Kaza, tatilin geri dönüş gününde meydana geldi. Hong Kong'da tekneler çarpıştı Hong Kong açıklarında havai fişek gösterisi izlemek için yola çıkan iki teknenin çarpışması sonucu en az 36 kişinin öldüğü açıklandı. Teknelerden biri az bir hasarla iskeleye yanaşırken diğer tekne yarısına kadar battı.

Elektrik firması Hong Kong Electric'in, çalışanların ve ailelerinin Milli Gün havai fişek gösterisini izlemeleri kiraladıkları gemi, Hong Kong and Kowloon Ferry tarafından işletilen daha ufak bir tekneyle çarpıştı. Küçük bir hasarın meydana geldiği söylenen diğer teknede ise 100 kadar yolcu bulunuyordu; gelen haberlerde, teknenin güvenli bir şekilde yakınlardaki iskeleye yanaştığı söyleniyor.

'Soruşturma Açılacak'İskeleye yanaşan gemideki yolcular ayakta tedavi edildi; Hong Kong'un üst düzey yetkilisi CY Leung "soruşturma açılacağını; kazanın nedenini belirlemek istediklerini" söyledi. Onlarca tekne ve iki helikopter arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

BBC Hong Kong muhabiri, çarpışmanın akşam saatlerinde meydana gelmiş olması nedeniyle görüş mesafesinin azaldığını, ayrıca gemideki düzenlemeler nedeniyle çok sayıda kişinin tekneden atlamayı başaramadığını bildiriliyor. Kurtulan yolculardan biri Çin Sabah Postası'na yaptığı açıklamada "Seferin 10'ncu dakikası gibiydi. Başka bir tekne bize yandan hızla çarptı; bizim tekne kıçtan batmaya başladı. Kendimi bir anda suyun altında buldum" dedi.

Haberde iki çocuğunu kaybettiğini söyleyen yolcunun can simidine zorla uzanabildiğini söylediği aktarılıyor. Görgü tanıkları da teknenin çok hızlı batmaya başladığını söylüyor. Hong Kong'un üç kilometre güneybatısında bulunan Lamma, turistlerin ve yabancıların sıklıkla ziyaret ettiği bir yer. Dünya'nın en işlek deniz trafiğine şahit olmalarına rağmen Hong Kong'daki gemiler iyi güvenlik seviyelerine sahip. 
Editör: TE Bilişim