Hamburg limanında meydana gelen kazada konteyner gemileri çarpıştı. Kaza dün (19 Eylül; öğleden sonra saat 15:25 sularında meydana geldi.

Hamburg Limanına yanaşmakta olan Charlotta adlı 168 metre uzunluğundaki Lüksemburg Bayraklı konteyner gemisi, rıhtımda yanaşık halde bulunan adlı 140 metre uzunluğundaki Antigua Bayraklı Hanx-se Confidence adlı konteyner gemisine kıç tarafından bindirdi.  Kazanın nedeninin Charlotta adlı geminin yanaşacağı rıhtıma hızlı girmesi ve muhtemelen tornistanın zamanında almaması olduğu sanılıyor.

Kaza sonrası kıç tarafından büyük hasar gören Hanse Confidence gemisi su almaya başladı. Gemiye acil müdahale ekipleri gönderildi Yaklaşık 100 kişi gemiye dolan suyu tahliye etmek üzere çalışıyor ancak operasyonun bütün gece süreceği tahmin ediliyor. Dolan sulardan dolayı yan yatan geminin alabora olma ve batma riski de bulunuyor.  Gemiye dakikada 10 ton su basabilen tulumbalar yerleştirildi ve su tahliye edilmeye çalışılıyor.

Geminin dümen dairesi ve makine dairesi suyla dolmuş vaziyette.

Daha sonra limanda bağlayan Charlotta gemisinin de iskele baş bodoslamasında su seviyesinin üzerinde geniş bir yırtık görülüyor.

Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

GÜNCELLEME: 20 Eylül sabahı itibariyle Hanse Confidence gemisine su girişi durduruldu, dalgıçlar kıç taraftan suyun girdiği hasarlı bölgeyi yamamayı başardı. Gemiye su giren deliğin aslında geminin su seviyesinin 50 santimetre üstünde olduğu anlaşıldı.

 

Editör: TE Bilişim