Sara hastası 17 yaşındaki Burak Eryılmaz, eğitmen olmadığı halde ‘kılavuz’luk yaptığı kano devrilince boğularak yaşamını yitirdi.

Fransız asıllı Türk vatandaşı iki lise öğretmeni Lourance İncedayı (31) ve Gönül Aydoğdu (36), dün sabah erken saatlerde Kasımpaşa’da üyesi oldukları Forza Kano Kulübü’ne geldiler. İddiaya göre, İstanbul Denizcilik İşletlemeleri’nin kano kulübü ‘Forza’da temizlik işleri yapan Burak Eryılmaz, iki lise öğretmene ‘yön göstermek’ üzere kanoda görevlendirildi.

Lourance İncedayı ve Gönül Aydoğdu, sabah sporu için kürek çekerken; kanonun baş tarafına oturarak kılavuzluk yapan Eryılmaz, yaklaşık 100 metre sonra sara krizine girdi. Dengesini kaybeden Eryılmaz, teknenin devrilmesine neden oldu. İki öğretmen ve Erdoğan, bir anda kendilerini buz gibi sularda buldular. 17 yaşındaki genç suda kaybolurken, iki öğretmen ters dönen kanoya tutunarak hayatta kalmayı başardı.

YÜZME BİLMİYORDU
Olay yerine çok yakın bulunan Deniz Polisi Müdürlüğü’nden de kaza fark edildi. Buz gibi suda yaşama tutunan Louranve İncedayı ile Gönül Aydoğdu, kurtarıldı. Sara krizi geçiren ve yüzme bilmediği bildirilen Burak Eryılmaz’ın cesedi ise, uzun araştırmalar sonucu bulundu, dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı.

‘Oğlumu ölüme gönderdiler’
Acılı anne Döndü Eryılmaz, oğlu Burak’ın kanoda çalıştırılmasına tepki gösterdi. Oğlunun yüzme bilmediğini anlatan anne, “Lise son sınıf öğrencisi olan oğlum epilepsi hastasıydı. Yüzme bilmiyordu. Burak’ımı göz göre göre ölüme gönderdiler” diye gözyaşları döktü. Baba Mustafa Eryılmaz da, “Oğlum tekneleri temizleyip, ayak işlerine bakıyordu. Denize göndermişler” dedi ve sorumlardan hesap soracaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim