TEKNENİN sahibi Ulvi Berberoğlu'nun yanında 3.5 yıldır çalıştığını söyleyen Sinan Bilgin, Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavisinin tamamlanmasından sonra önceki gün Marmaris'teki yakınlarının yanına geldi. Bilgin, can güvenliği olmadığı için ilk gün gerçekleri anlatamadığını söyledi. Bilgin, teknenin 1 milyon 600 bin dolara (yaklaşık 2 trilyon 276 milyon lira) sigortalı olduğunu öne sürerek şunları söyledi:
"Berberoğlu'nun kredi kartlarından 50 milyar, piyasaya da 150 milyar liraya yakın borcu vardı. Tekneyi satmayı denedi, fakat alan olmadı. 800 bin dolara kadar fiyat düşürdü. Tekne bakımsız ve yıpranmıştı. Kimse istediği fiyatı vermiyordu. Üç ay önce tekneyi bir sigorta şirketine 1 Canlı Bahis milyon 650 bin dolara sigortalattı. İstanbul'dan hareket ettikten sonra, tekneyi yakacağını ve sigortadan alacağı paradan bizle pay vereceğini, ama konuşursak hepimizi öldüreceğini söyledi."
Sinan Bilgin, teknenin nasıl battığını anlatırken de şunları söyledi:
"28 Kasım pazar gecesi Kaş-Kalkan açıkları arasında 22.30 sularında Ulvi Berberoğlu, tüm kamaralara ve tekneye benzin döktü. Aslında erken yakacaktı ama transit geçişler olduğu için beklemeye başladık. Eğer teknenin yakıldığını öğrenirlerse başının ağrıyacağını, bunun için hiçbir geminin kendilerini görmemesi gerektiğini söyledi. Gece olunca bize servis botunu indirmemizi emretti. Üzerine 5 milyara yakın para aldı. Teknenin arkasındaki mutfak bölümüne benzinli bez atmak istedi. İlkini yakamadı. İkincisini yakıp tekneye atınca tekne bir anda alev aldı. Tekne tamamen yandıktan sonra cep telefonundan 155 Polis İmdat?ı aradık."
Sinan Bilgin, Ulvi Berberoğlu?nun hayatta olduğunu düşündüğü için ilk ifadesinde gerçekleri söyleyemediğini öne sürdü.
Hürriyet
Editör: TE Bilişim