İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü Son Sınıf öğrencilerinden Selçuk Güney Akkuş'un, M/V Hacı Fatma Ana adlı geminin Dover Boğazı geçişi esnasında gemiden atladığı bildiriliyor.
Genç mühendis adayının Dover Boğazında 15 Temmuz 2016 tarihinde aksam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle denize atlamış olduğu bildiriliyor.. Gemide uzun son sınıf stajını yapmakta olan Selçuk Güney Akkuş, arama çalışmalarına rağmen halen bulunamadı.  Genç mühendis adayının intihar mı ettiği sanılıyor.
Araştırmalara rağmen bulunamadı
Selçuk Güney Akkuş'un denize atlamasından kısa bir süre önce yaptığı bir telefon konuşmasıyla aldığı bir haberle yıkıldığı moralinin bozulduğu talihsiz gencin bu yıkımla intihara sürüklenmiş olabileceği gelen bilgiler arasında. 
Kaptan Haber Ajansı'nın telefonla görüştüğü geminin armatörü Baytaş Tankercilik yetkilileri, genç stajyerin 5,5 aydır gemilerinde stajda olduğunu son gün moralinin bozulduğunu farkettiklerini ve gemide kendisine göz kulak olması için bir kişiyi görevlendirdiklerini söyledi.
Selçuk Güney Akkuş, kendisiyle ilgilenen gemi görevlisini bir an yanıltarak fırlayıp güverteye çıkmış ve denize atlamış. Hemen kendisine can simidi fırlatılmış ve can simidi 3-4 metre yakınına düşmüş, ancak genç mühendis adayı bu yardımı kabul etmeyerek kendisini denize bırakmış.
Arama çalışmaları tatil edildi
Öte yandan arama çalışmalarının 16 Temmuz sabah saatlerine kadar devam ettiği ancak genç denizcinin bulunamadığı bildiriliyor.


Editör: TE Bilişim