Karaya oturan Rus yük gemisindeki mürettebat kurtarıldı

Japonya'nın Soma liman alanı yakınlarında 37.58 N 140.57E mevkisinde makine dairesi su almaya başladığı için Kaptanı tarafından bilerek karaya oturtulan 4643 GRT luk Rus yük gemisi Jane'in 17 kişilik mürettebatının tamamı kurtarıldı.

1987 yılı yapımı olan ve St Vincent&Grenades bayrağı taşıyan gemi; Rusya'nın Sakhalin adası liman kenti Yuzhno-Sakhalinsk'den Japonya'nın Doğu kıyısındaki Soma Limanı'na kömür yükü taşımaktaydı.

Japon Sahil Güvenlik Teşkilatından bir yetkili, geminin dün yerel saatle 0400 sularında karaya oturduğunu bildirdi. Mürettebat ise Sahil Güvenlik Helikopteri ve bir destek gemisi tarafından kurtarıldı.

Geminin imtiyaz sahibi Kıbrıslı Sahmar Shipping gözükse de, Sakhalinmortrans adlı firmanın kontrolü altında olduğu rapor edildi. Geminin kayıtlarında ise armatörü olarak Cebelitarık merkezli Pluricom görünüyor.

 Jane adlı geminin IMO Numarası 8721002, Gross Tonajı 4643. Geminin Japonya'daki bir enerji terminaline götrürmek üzere Sakhalin limanından almış olduğu 6240 ton kömürü götürmekte olduğu bildirildi. Geminin çalparalarından su almaya başlaması üzerine kaptan tarafından batmasını önlemek maksadıyla karaya oturtulduğu bildiriliyor. 17 kişilik mürettebatın tamamının Rus uyruklu olduğu öğrenildi.

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim