Gazipaşa'da Rus kuru yük gemisi arızalandı
 
Suriye'ye çimento ve çeşitli inşaat malzemeleri götüren Rusya Federasyonu bayraklı 4 bin 949 grostonluk kuru yük gemisi, Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Zeytinada köyü açıklarında arızalanarak demir attı.

Zeytinada köyünün Ortaseyfe Mahallesi kıyısından yaklaşık 150 metre açıkta, bir yük gemisinin kendi etrafında döndüğünü fark eden köylüler, ilgili birimlere ihbarda bulundu.

Bunun üzerine Alanya'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot, geminin bulunduğu bildirilen bölgeye hareket etti. Gemi kaptanı Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlilerine, makine dairesinde bir arıza meydana geldiğini, tüm çabalarına rağmen gideremediklerini, bu nedenle demir attıklarını ve yedek parça temin etmek üzere beklediklerini söyledi.

Zeytinada Köyü Muhtarı Ömür Tuncer de AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde kendi etrafında dönen bir kuru yük gemisi görmeleri üzerine Liman Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bilgi verdiklerini, ön tarafı Antalya istikametine doğru olan geminin, kendi etrafında dönüp, Kıbrıs Adası istikametine doğru yöneldikten sonra hareketsiz kaldığını kaydetti.(aa)

 

Editör: TE Bilişim