Foça'da kaçak botuna gemi çarptı: 2 ölü, 15 yaralı!

Foça'da kaçakçıların botuna gemi çarptı. İzmir'in Foça ilçesinde korkunç bir kaza meydana geldi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmek için yola çıkan 37 Suriyelinin botuna gemi çarptı. Olayda 2 çocuk hayatını kaybetti 15 kişi de yaralandı.

Son zamanlarda İzmir'de yaşanan kaçak akını tüm hızı ile devam ediyor.İzmir'in Foça ilçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 37 Suriyeli kaçağı taşıyan bota gemi çarptı. Denize savrulan kaçaklar arasındaki 2 çocuk yaşamını yitirdi. 15'i yaralı 35 kaçak ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Foça Aslanburnu Mevkisi'nden bugün saat 05.00 sıralarında bir lastik bota binen 37 Suriyeli kaçak, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek üzere denize açıldı. Kıyıdan 3 mil kadar açıkta, bota bir gemi çarptı. Çarpmanın şiddetiyle bottaki kaçaklar denize savruldu. Can yelekleri takılı olan kaçaklardan 35'i, ihbar üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Karaya çıkartılan kaçaklar arasındaki 15'inin gemini çarpması sonucu çeşitli yerlerinden yaralandıkları belirlenip, Foça Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sahil Güvenlik'te bekletilen diğer kaçaklara ise insani yardım yapıldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde yaptığı arama kurtarma çalışmalarında, kaçaklar arasındaki biri 4, diğeri 7 yaşındaki iki çocuğun cesedine ulaşıldı. Çocukların cesetleri Foça Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Bota çarpan, geminin ise olayın ardından durmayıp, yoluna devam ettiği öğrenildi. Sahil Güvenlik, geminin tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilişim