Feci Tekne Kazasında 62 Kişi Öldü

BM, geçen hafta göçmenleri taşıyan bir teknenin Yemen'e girmeye çalışırken batması sonucu 62 kişinin öldüğünü açıkladı.

 Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, Yemen'e kaçak yollardan girmeye çalışan göçmenleri taşıyan bir teknenin geçen hafta batması sonucu 62 kişinin hayatını kaybettiğini, bunun bu yıl bölgede yaşanan en ölümlü kaza olduğunu bildirdi.

Edwards, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında, Kızıldeniz'de Yemen açıklarında geçen cumartesi meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin 60'ının Somali ve Etiyopyalı yasa dışı göçmenler, ikisinin ise gemi mürettebatı olduğunu, konu hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kazada yaşamını yitirenlerin cesetlerinin Bab El Mandeb bölgesi yakınlarında karaya vurduğunu belirten Edwards, "Bu trajedi, bu yıl Yemen'e Kızıldeniz ve Aden Körfezi yoluyla ulaşmaya çalışanların yaşadıkları en ölümlü kaza" dedi. Bu yıl Yemen açıklarında meydana gelen kazalarda bugüne kadar 121 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Edwards, bölge ülkelerine denizlerde arama-kurtarma kapasitelerini artırmaları çağrısında bulundu.

BMMYK verilerine göre, 2014 yılının ilk dört ayında Yemen'e 16 bin 500 yasa dışı göçmenin geldiğini bildiren Edwards, geçen yıl bu sayının 35 bin olduğunu anımsattı. Edwards, son 5 yılda 500 binden fazla kişinin tehlikeli suları geçerek Yemen'e ulaştığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim