Pendik'ten hareket eden Fatih Sultan Mehmet Feribotu'nun Yalova'da yanaşma manevrası yaparken iskeleye çarptı. Çarpma sonucu iniş hazırlığı yapan aralarında Yalova Sosyal hizmetler İl Müdürü Serap Şenocak'ın da bulunduğu 7 yolcu yaralandı.

İstanbul Pendik’ten bu gece saat 21.30’da 137 yolcu ve 19 araç ile hareket eden Fatih Sultan Mehmet Feribotu, saat 22.45 sıralarında Yalova İskelesi'ne yanaşma manevrası yapmaya başladı. Rıhtıma yanaşması esnasında bilinmeyen bir nedenle hızla çarpan feribotta Gemi kaptanının anonsuna rağmen merdivenlerinde ayakta bulunan  yolculardan 7 kişi düşerek ve etrafa çarpmak suretiyle yaralandılar.

Bu esnada 30-81 yaşları arasındaki Erol Vicadan, Selma Sayın Hosman, Ahmet Cevdat Bora, Hüseyin Mutlu, İlker Tüpek, Altan Hoş ve Yalova Sosyal hizmetler İl Müdürü Serap Şenocak yaralandı.

Feribotun yanaşmasından sonra yolcular görevliler tarafından tahliye edilirken, yaralılar ambulanslarla Yalova Devlet ve Özel Atakent Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Feribotta ciddi bir hasar olmadığı bildirilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim