Elisa-Z Sinop Açıklarında battı

İstanbul merkezli GEMINI adlı firmaya ait Saint Vincent&Grenadines bayraklı 3038 gross tonajlı  1976 yılı yapımı Elisa-Z adlı çubuk demir yüklü gemi Sinop Boztepe Burnu'nun 18 mil açığında battı. 11 Kişilik Türk mürettebat Ahmet Akdeniz adlı gemi tarafından kurtarıldı.

Gürcistan'ın Poti limanından İstanbul'a sefer yapmakta olan ve ambarlarındaki çubuk demir yüküne ilaveten güvertesinde 2 adet de yat taşımakta olan gemi, saat 12:45 sularında Sinop Boztepe Burnu'nun 18 mil açığında battı.

Geminin saat 12:20 sularında tehlike sinyali verdiği; Denizcilik Müsteşarlığı AAKM'ce alınan sinyalden sonra geminin bulunduğu mevkiye en yakın seyreden Ahmet Akdeniz adlı geminin bölgeye yönlendirildiği ve 5ii Türk, 6'sı Gürcü vatandaşı olan 11 kişilik mürettebatın bu sayede kurtulduğu Denizcilik Müsteşarlığınca bir yazılı açıklama ile bildirildi. 

Geminin batmasına neden olarak yük kayması veya geminin su alması gösteriliyor. 

Önceki adı Anastasia V olan gemi  Varna merkezli Türk sahipli  Victory Shipping firmasına ait. Gemi GEMINI Uluslararası tarafından işletiliyordu.

 

Elisa-Z, bu yılın Şubat ayında Antalya Serbest Bölge Limanı açığında demirli iken fırtına nedeniyle kıyıdaki Balıkçı barınağına sürüklenmişti.
IMO numarası :7514218
Gemi Adı :ELISA Z
Çağrı İşareti :J8B2742
Gross  :3038
Gemi Tipi :Kuruyük
İnşa Yılı :1976
Bayrak :St Vincent and Grenadines

 

 

 

Editör: TE Bilişim