Ege'de esrarengiz tekne kazası! 
 
Blue Horizantal adlı tekne Kos Adası açıklarında battı

YUNANİSTAN’IN İstanköy (Kos) Adası açıklarında, telsizle yardım çağrısında bulunduktan sonra irtibat kesilen ’Blue Horizantal’adlı yelkenli tekne, 1.5 saat sonra Türk Sahil Güvenlik botu tarafından batmış olarak bulundu. Sadece burun kısmı su yüzeyinde görünen teknedeki yabancı uyruklu 4 kişiden 1’i ölü bulunurker, üzerlerinde can yeleği bulunan 2’si sağ olarak kurtarıldı. Kayıp olan 1 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

4 kişinin kimlikleri hakkında henüz açıklama yapılmadı. Teknenin kaptanıyla en son telsiz görüşmesini yapan kuru yük gemisinin ’Burakhan’ın kaptanı Berat Yedigen, dehşeti anlarını anlattı. İskenderun’dan İstanbul’a demir götürdüklerini belirten Yedigen, “İstanköy Adası açıklarında bir tekne telsizle battığını belirterek, acil durum çağrısında bulunup yardım istedi. Çağrıyı duyunca, hemen rotamızı o yöne çevirdik. Teknenin kaptanıyla, telsiz bağlantısına geçtim. Ancak, kaptan çok heyacanlıydı, panik yapıyordu. Sürekli, batmak üzere olduklarını söylüyordu. Koordinat vermesini istedim. Önce yanlış bir koordinat verdi. Uyarıp, koordinatları doğru vermesini istedim. Ancak, bu son konuşmamız oldu. Bir daha tekneden yanıt gelmedi. 7 mil fazladan yol alarak olay yerine geldiğimizde, hemen zodyak botlarımızı indirip, gemideki 11 personelimle arama kurtarma çalışmalarına başladık.

O sırada sadece teknenin burnu görünüyordu. Öğle saatlerinde teknedeki kişilerden birinin cesedini bulup, Yunan Sahil Güvenliği’ne teslim ettik. Ancak, teknedekilerin canlarını kurtarmak için zamanları vardı. İki kişinin suda boğularak ölmesi ilginç. Olay, mutlaka iyice araştırılmalı” dedi.

Editör: TE Bilişim