"Don Pedro" İbiza Açığında Battı

Iscomar Denizcilik’e ait “Don Pedro” adlı Ro-Ro gemisi dün saat 0305 sıralarında İspanya’nın İbiza adası açığında battı.

Kaza, Don Pedro adlı Ro-Ro’nun Eivissa limanından Valencia’ya hareket etmesinden yaklaşık 10 dakika sonra meydana geldi.

Gemi, limandan hareket etmesinden hemen sonra limanın bir mil açığında bulunan Daus adlı adacığa bindirdi.

Çarpmanın etkisiyle Ro-Ro’nun bordasında hasar oluştuğu ve adacığa çarpmasından sonra yarım saat içerisinde battığı bildirildi.

Kazadan hemen sonra kurtarma ekipleri, hızlı kurtarma botu, bir römorkör ve helikopterle olay yerine giderek kazazedeleri kurtardılar.

Eivissa Liman Başkanlığından alınan bilgiye göre 30-45 metre derinlikte batan geminin tanklarında bulunan 150 ton civarındaki yakıt da hasardan dolayı delinen tanktan dışarı sızarak deniz kirliliği yaratıyor.

116 metre boyundaki Ro-Ro gemisinde 18 mürettebat ile birlikte bir TIR Şoforü ve eşi olmak üzere iki de yolcu bulunmaktaydı. Mürettebat ve yolcuların tamamının kurtarıldığı ve İbiza adasındaki bir otelde konaklamalarının sağlandığı öğrenildi.

İspanyol yetkililer kazanın nedenini henüz kesin olarak açıklamadılar, ancak kaza nedeninin insan hatası olduğunu tahmin etmekteler.

Batan “Don Pedro”  adlı gemi, aynı hatta sefer yapan ve güvenlik ve hijyen koşullarının kötü olması nedeniyle Alicante/Denia Limanında tutulan “Carmen of the Sea” adlı Ro-Ro gemisinin yerine Iscomar tarafından sefere konulmuştu.

Gemi Adı:  Don Pedro
Hizmete Giriş 21 Temmuz 1984
 
Kayıtlar 
IMO No: 8030295
Çağrı İş:EGRC 
MMSI: 224 788000
Bağlama Limanı: Las Palmas

Bayrak: Kanarya Adaları 
 
Tonajlar  Gross 10957 Net 3097 DWT 5654 Formula DWT 9472

 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim