Dökme Yük Gemisi Battı, 26 Denizci Kayıp

Tayvan'ın Kuzey sahili açıklarında Mitag tayfununa yakalanan yaşlı dökme yük gemisinin 26 denizciye mezar olmasından endişe ediliyor.

Tayvan Sahil Güvenlik birimi mürettebattan 1 kişiyi denizden sağ olarak kurtardı. 1975 yapımı yaşlı bir dökme yük gemisi olan "M/V Mezzanine" nin "Mitag" tayfununa yakalandığı bildiriliyor.

Endonezya'dan yüklediği 27 bin ton demir cevherini Çin'e götürmekte olan Panama bayraklı geminin batmadan önce imdat çağrısı yaptığı haber alındı. Bunun üzerine 2 helikopter ve yardım gemileri bölgeye gönderildi.

Gemi mürettebatından 1 kişi denizden sağ olarak kurtarılırken, geri kalan 26 denizcinin gemiyi terkettikleri ancak büyük dalgaların onları alıp götürdüğü bildiriliyor.

Geminin armatörünün Singapur merkezli Indosuccess olduğu öğrenildi. Gemi 1975 yılında Küba için Japonya'da inşa edilmiş Havana Limanı'na tescil edilmişti. Geminin adı, o dönemde Allende'nin Şili'de işbaşına gelmesi nedeniyle  "Presidente Allende" olarak belirlenmiş daha sonra birkaç kez el değiştiren gemi son olarak Singapurlu firmanın armatörlüğünde Mezzanine adını almıştı.

Geminin özellikleri:

IMO Numarası: 7396317 
Önceki adları:  Presidente Allende,Itabo,Prospathia,Alaska.Makmur Perkasa,Sumber Mulyo 11
built by Mitsui Zosen.1975
27265 dwt,16649 grt

DenizHaber.Com/Özel

Editör: TE Bilişim