Alınan bilgiye göre, Marmaraereğlisi'ndeki yazlığında bir süre tatil yapan Ramazan Sedat Gençer arkadaşları Kenan Koral ve Bilal Güneş ile Noah Şark adlı teknesiyle Yeşilköy Limanı'na gitmek üzere ayrıldı.

Bir süre ilerleyen tekne Sultanköy beldesi açıklarında arızalandı. Teknedekilerin arızanın sebebini bulmaya uğraştığı sırada çıkan fırtına nedeniyle tekne su almaya başladı.

Teknenin bir bölümünün battığını gören Gençer, telefonla sahil güvenlik ekiplerini arayarak yardım istedi. Daha sonra Gençer, Koral ve Güneş batan tekneden denize atladı. Fırtına nedeniyle su alan tekne bir süre sonra battı.

Yardım çağrısı sonrası koordinatları alınan teknenin bulunduğu yere giden sahil güvenlik ekipleri, denizdeki 3 kişiyi sahil güvenlik botuna alarak, kurtardı.

Gençer, Koral ve Güneş, Marmaraereğlisi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yaşadıkları korku dolu anları AA muhabirine anlatan Gençer, sahil güvenlik ekiplerinin yardım çağrısından kısa bir süre sonra kendilerini kurtardığını söyledi.

Sahil Güvenlik 133 Bot Komutanı Yüzbaşı Sadun Özdemir'e teşekkür ettiğini belirten Gençer, ''İstanbul Yeşilköy'deki limanımıza gidiyorduk. Yola çıkarken hava gayet iyiydi. Fakat bir süre sonra patladı. Teknemde şanzuman arızası oldu ve hareket kabiliyetimizi kaybettik. Bunun üzerine rüzgar ve dalga teknenin su alarak batmaya başlamasına neden oldu. Hemen sahil güvenlik ekiplerini aradım ve yardım istedim. Kısa sürede bizi bulan ekipler, atladığımız denizden bizleri çıkartarak canımızı kurtardı. Hepsine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim