Sierra Leone Sahillerinde ölüm kalım savaşı veren balıkçıları Türk Kaptan kurtardı.

Managementi  Ersagun Denizcilik Turizm Tic ve San Ltd Şti tarafından yapılan  Hollandalı armatöre ait Togo bayraklı Breadbox Marlin adlı , 4650 dwt tonluk Togo bayraklı kuru yük gemisinin  Türk pesonelli  Abidjan limanından Noukchot limanına intikali esnasında Sierra Leone sahillerinden 50 mil açıkta alabora olmuş balıkçı teknesi üzerinde mahsur kalan 5 balıkçıyı kurtardılar.

Gemi kaptanı Önder Yılmaz balıkçıları farkedince şirkete bilgi verip ve hemen duruma müdahale ederek kurtarma operasyonunu personeliyle gerçekleştirdi. Bitkin ve gemiye alınma esnasında baygınlık geçiren balıkçıların Ganalı oldukları ama denize Conakry limanından açıldıkları , ağlarını toplarken ağlarına dolanan büyük bir balığın teknenin etrafında ağ ile dolanması, ayrıca swellerin de etkisiyle teknelerinin alabora olduğunu belirttiler.

Balıkçılar 12 gün denizde sürüklenerek yaşama tutunmaya çalışmışlar. Gemiye alındıklarında ilk müdahaleleri gemi personelince yapılmış, ilaç vitamin gıda ve giysiler verilerek durum kontrol altına alınmış.

Gemi Kaptanı Önder Yılmaz "balıkçıların yaptıkları duayı görmeniz lazım" dedi. Yapılan ilk müdahale sonrasında yol üzerinde olan ancak  bir günlük mesafede bulunan Conakry sahil koruma birimleriyle temas kurulup kazazede balıkçıların emniyetli şekilde yetkililere teslim edilmeleri sağlandığını belirten kaptan kazazedelerin  gemiye alındıklarının ertesi günü alabora olan teknede toplam 6 kişi olduklarını ama bir arkadaşlarının vefat ettiğini bir zaman sonra aktardıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim