Deniz otobüsü yük gemisi ile çarpıştı
  
Küçükçekmece açıklarında Bandırma-Yenikapı seferini yapan deniz otobüsüne bir gemi çarptı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) Bandırma-Yenikapı seferini yapan deniz otobüsüne bir gemi çarptı. Çarpma sonucu 2 yolcu hafif şekilde yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, İDO'nun Yenikapı seferini yapmak üzere saat 15.30'da Bandırma'dan 358 yolcusuyla hareket eden ''Mehmet Reis'' adlı deniz otobüsüne, Marmara Denizi'ndeki güzergahında ilerlediği sırada Küçükçekmece açıklarında ''New Breeze'' adlı bir gemi çarptı.

Yolcular arasında paniğe neden olan kazada 15 yolcunun hafif şekilde yaralandığı, yan kısmında hasar meydana gelen deniz otobüsünün Yenikapı iskelesine doğru ilerlediği öğrenildi.

Gemi Kazasında Yaralanan 15 Kişi Tedavi Altına Alındı

Küçükçekmece açıklarında meydana gelen gemi kazasında 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazanın ardından Fatih Medical Park Hastanesi'ne kaldırılan ve çoğu ayakta tedavi edilen yaralıların isimleri belli oldu. Kazada yaralanan kişilerin isimleri şöyle:

"Nefise Altıntaş (86), Kamil Obuz (38), Esra Uçar (36), Emine Yılmaz (45), Tuba İncesu (25), Günay Sadıkoğlu (50), Sennur Yıldırım (54), Özlem Sadıkoğlu (6), Hasan Yumak (56), Hüseyin Doğanga, Elif Zehra Yılmaz (5), Ziya Avcı (38), Sinem Tunay (25), Ayşe İncesoy (79) ve Zeynep Barut (35)."

Hastane yetkilileri bacağı kırılan Hatice İncesoy'un ameliyata alınacağını diğer yaralıların ise bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edilebileceğini bildirdi.

İşte Deniz Otobüsünün Çarpıştığı Gemi...

Bu akşam Küçükçekmece açıklarında Bandırma-Yenikapı seferini yapan "Mehmet Reis" adlı deniz otobüsü ile çarpışan New Breeze adlı gemi, Mısır'ın Abu Kir limanından hareket etmişti.

Malta bandıralı frigorifik gemi, Ukrayna'nın Oddesa limanına muhtelif dondurulmuş narenciye götürmekteydi.

1983 yılında inşa edilmiş olan gemi, 137 metre boyunda, 19 metre genişliğinde, yüklü olarak 6386 DWT ağırlığında.

Frigorifik gemiler genellikle 20 Knots üzeri hız yapabilmelerine rağmen, New Breeze'in kaydedilen en yüksek hızı 15,7 knots olarak görünüyor.

Ship Picture NEW BREEZE

Kazanın meydana geldiği yer (Tahminlere dayalı çizilmiştir)

 

Editör: TE Bilişim