Dev gemi karaya oturdu

 Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden "CSCL INDIAN OCEAN", önceki gün Hamburg limanına gittiği sırada Elbe Nehri'nde karaya oturdu.

Hamburg limanına giden ‘CSCL Indian Ocean’ konteyner gemisi karaya oturdu.Yaklaşık 19 bin konteyner kapasiteli 399,60 metre uzunluğunda, 59 metre genişliğinde ve 11 metre derinliği olan gemi römorkörler ile iki gün süren çabalara rağmen kurtarılamadı.

Çin bandıralı geminin kurtarılması için yakıtı boşaltılmaya başladı. Öte yandan, bu tür sorunların olmaması ve daha büyük yük ve turistik gemilerin Hamburg’a gelmesi için ekonomi ve siyasi çevreler, daha önce Elbe Nehri’nin derinleştirme girişimi başlatmıştı. Ancak bu girişim aralarında Federal Çevre ve Tabiatı Koruma Birliği (BUND), Tabiatı Koruma Birliği (NABU) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından mahkemeye taşımasıyla durduruldu. Avrupa'nın en büyük ikinci, Almanya'nın en büyüğü Hamburg limanını Kuzey Deniz'e bağlayan Elbe Nehri'ni derinleştirme planıyla ilgili son kararı Brüksel’de mahkeme verecek.

 

Editör: TE Bilişim