Çevlik'te karaya oturan geminin ilk etapta kaptan köşkü ve direkleri denizden çıkarıldı.
 

2008 yılında karaya oturan Krıs adlı geminin ilk etapta direkleri ve kaptan köşkünün bir kısmı denizden çıkarıldı.

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'ndan aldığı toz demiri İsrail'e götürmek üzere yola çıkan ve 27 Eylül 2008'de Çevlik sahilinde karaya oturan Kris adlı geminin çıkarılma işlemleri sürüyor.

İçinde 12 mürettabatı ile birlikte karaya oturan Krıs adlı yük gemisi 3 ay sonra ikiye bölünmüştü.

Deposundaki 12 ton akaryakıt ile 2 ton 500 kilo demir tozu boşaltılmayan gemi, çevre kirliliği oluşturacağı için sahili kullanan vatandaşlar ve balıkçıları endişelendirmesine rağmen gemiye müdaha edilememişti.

Aradan geçen sürecin ardından Krıs adlı geminin denizden çıkartılması için Sağlam Gemi Kurtarma Hurdacılık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından çalışma başlatıldı. Şirket yetkilileri ilk olarak karaya oturan geminin direklerini ve kaptan köşkünü söktü.

Çalışmaların başladığı ilk günden itibaren sadece direk ve kaptan köşkü sökülen geminin tamamen sulara gömülen kısmına herhangi bir müdahale yapılamadı. Batık çevresinde yaklaşık 1 hafta önce çalışmalarına başlayan şirketin, batığı tamamen en fazla 2 ay içerisinde çıkarabileceği belirtildi.

Samandağ'a bağlı Çevlik Sahilindeki rüzgarlı ve kapalı hava çalışmaların hızlı olarak sürdürebilmesinin önünde engel teşkil ediyor. Rüzgar nedeniyle dalgalı olan Çevlik denizinde çalışmalar hava şartlarına bağlı olarak sürdürülüyor.

Editör: TE Bilişim