22  Kasım günü akşam saatlerinde Almanya'nın Bremerhaven limanı yakınlarında Weser nehri üzerinde meydana gelen kazada 294 metre uzunluğundaki konteyner gemisi MOL Efficieny ile 166 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi M/V Splittness çarpışmıştı.

Çarpışma esnasında MOL EFFICIENCY adlı geminin SPLITTNESS adlı gemiye sancak tarafından bindirdiği sonucunda  sancak baş omuzluğuna doğru 10-15 metrelik bir yırtık oluştuğu buradan geminin su almaya başladığı ve sancağa yattığı ancak suyun gemideki tahliye tulumbalarıyla tahliye edilmeye çalışıldığı bildidaha önce haberlerimizde yer almıştı.

M/V SPLITTNESS daha sonra Bremerhaven limanında rıhtıma çekildi ve bağlandı.

Her iki geminin tersanede tamir görmesi gerektiği bildiriliyor. kazanın daha önce sanıldığı gibi MOL EFFICIENCY adlı geminin SPLITTNESS adlı gemiye bindirmesi şeklinde değil tam aksine SPLITTNESS adlı geminin MOL EFFICIENCY adlı gemiye kıç tarafından sürtünmesi şeklinde meydana geldiği anlaşıldı.

MOL Efficiency adlı geminin kıç tarafının hasar gördüğü, dümen donanımlarında da hasar olduğu ve bir tersanede tamir görmesi gerektiği bildiriliyor.

Bu arada dalgıçların SPLITTNESS adlı geminin su aldığı bölümleri kapatmayı başardıkları ve geminin artık su almadığı belirtiliyor.

 

Editör: TE Bilişim