BOĞAZDA GEMi KIYIYA ÇARPTI

Rumelihisarı'nda, Rusya bayraklı  "İvan Nazarov" adlı 88 metre boyundaki kuru yük gemisi, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak kıyıya çarptı.

Geminin Rusya'dan aldığı demir yükünü İzmit'e götürmekte olduğu bildirildi.

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri'nden alınan bilgiye göre, Rumelihisarı'nda, Rusya bayraklı "İvan Nazarov" adlı 88 metre boyundaki kuru yük gemisi, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak kıyıya çarptı. Demir yüklü olduğu belirtilen bin 768 grostonluk gemi, kazanın ardından bir römorkör tarafından çekilerek karadan uzaklaştırıldı. Kazada yaralanan olmazken, gemide küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

SON DAKiKA

Konu ile ilgili Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri bir basın acıklaması yaptı.

Basın Acıklaması aynen Şöyle:

AŞAĞIDA DETAYLARI YAZILI GEMİ, KILAVUZ KAPTANLI OLARAK İSTANBUL BOĞAZI KUZEY-GÜNEY GEÇİŞİ SIRASINDA GEMİ DÜMENCİSİNİN KILAVUZ KAPTANIN VERDİĞİ KUMANDAYI YANLIŞ ANLAMASI SONUCUNDA Betorder 10.05.2005 GÜNÜ SAAT 23.47 DE RUMELİ HİSARI ÖNÜNDE SAHİLE ÇARPMIŞTIR. DİĞER GEMİLER ANINDA UYARILARAK BOĞAZ DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILMIŞ, OLAY YERİNE İVEDİLİKLE KIYI EMNİYETİNE AİT KIYI EMNİYET-5 VE KURTARMA-1 RÖMORKÖRÜ SEVKEDİLMİŞ VE YAPILAN İNCELEMEDE GEMİNİN SU KESİMİNİN YAKLAŞIK 1 METRE ÜSTÜNDE HASAR OLDUĞU, HERHANGİ BİR DENİZ KİRLİLİĞİ OLMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR.SAAT 00.15 DE KURTARMA-1 RÖMORKÖRÜMÜZ TARAFINDAN YEDEKLENEN GEMİ SAAT 01.00 DA BÜYÜKDERE’YE DEMİRLETİLMİŞ VE İSTANBUL BOĞAZI DENİZ TRAFİĞİNE AÇILMIŞTIR.

GEMİ ADI : IVAN NAZAROV
ÇAĞRI İŞARETİ : UBLD
BAYRAĞI : RUSYA
TİPİ : GENERAL CARGO
TAM BOYU : 88 METRE
ENİ : 12 METRE
GROSS TONU : 1768 M/T
DWT. : 2203 M/T
YÜKÜ : 2000 TON DEMİR
GELDİĞİ LİMAN : YEİSK
GİTTİĞİ LİMAN : DİL İSKELESi

(DenizHaber.Com)

Editör: TE Bilişim