Biri ağır toplam 48 yaralı var

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Salih Reis - 4 isimli geminin yaptığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan yaralılardan bir kişinin durumunun ağır olduğunu, diğer yaralıların ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.
 
Salih Reis - 4 isimli geminin 10.45 sıralarında kaza yaptığı belirtilirken yaralıların bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldığı bildirildi. Yolculardan Enes Çınar isimli vatandaşın durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise tedavilerinin devam ettiği ifade edildi.

İDO `dan yapılan yazılı açıklamada, `Salih Reis -4 gemisi, bu sabah 10.45 sularında kaza yaptı. 449 yolcusu ile Bostancı -Yenikapı -Avşa seferini yapan deniz otobüsü, Yenikapı `dan hareket ettikten sonra Zeytinburnu açıklarında kaptan kumandasında iken Ukrayna Bandıralı Semiyon Rudney isimli ticari bir gemiye çarpması sonucunda 48 yolcu hafif bir şekilde yaralandı` denildi.

Kazanın hemen ardından geminin kaptanı İsmail Taşpınar `ın İDO Operasyon Müdürlüğü `ne durumu bildirdiğinin belirtildiği açıklamada, gemi kaptanının uzun yol ehliyeti bulunduğu ve uluslararası sularda 11 sene kaptanlık yaptığı ifade edildi.

Gemiye atanan kaptanın seyir halinde ya da limanda her türlü kararı alma hakkında sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, `Kaptan İsmail Taşpınar da yolcuların tahliyesi ve yaralı olanların tedavisi için Yenikapı İskelesi `nde hazırlık yapılmasını ve ambulans çağrılmasını Operasyon Müdürlüğü `ne bildirmiştir. Kaptan, yolculara kaza anonsu yaparak, Yenikapı İskelesi `ne dönüş bilgisini vermiştir. Kaza bilgisi Operasyon Müdürlüğü `ne ulaştığında hemen Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü olaydan haberdar edilmiştir` denildi.

Geminin saat 11:15`te Sahil Güvenlik botu refakatinde Yenikapı İskelesi `ne vardığı ve Yenikapı `da, İBB ve İl Sağlık Müdürlüğü sağlık ekipleri tarafından karşılanan yaralıların, iskelede hazır halde bekleyen ambulanslar tarafından çevredeki hastanelere sevk edildiğinin de belirtildiği açıklamada, `Tedavileri ayakta yapılan yolcuların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Kaza sonrası Yenikapı İskelesi `ne ulaşan deniz otobüsünün 222 yolcusu, Kemal Reis -5 Deniz Otobüsü ile Avşa `ya hareket etmiştir` ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada gemi hakkında verilen bilgiler ise şöyle: `İDO filosuna yeni katılan ve en son teknoloji ile donatılmış bulunan Salih Reis -4 Deniz Otobüsü , sınıfının en iyi gemilerinden biridir. Uluslararası akredite kuruluş olan Bureau Veritas tarafından yapım aşamasında denetlenmiş ve sefere uygunluk belgesi verilmiştir. Deniz Otobüsü , hasar tespiti ve tamir için Pendik Askeri Tersanesi`ne kendi imkanları ile gitmiştir. Salih Reis Deniz Otobüsü `nün Tekne-Makine sigortası ve Protection and Indeminity (mali mesuliyet) sigortası olmak üzere iki tip sigortası bulunmaktadır`

Ayrıca, açıklamada kazada yaralanan ve çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların isimleri şunlar: `Samatya Hastanesi `nde tedavi görenler: `Hüseyin Ayan , İsmail Akanr, Meltem İzen, Şenol Tüngel, Nurgül Tüngel, Ahmet Üner , Serap Dükkancı, Kevser Dodurga , Begüm Yasef, Murat Aktaş , Gamze Erkan . Cerrahpaşa Tıp Fakültesi , Yusuf Karabulut , Haydar Yıldırım , Yunus Emre Ersoy , Semiha Bulut , Burcu Ergün ` Haseki Devlet Hastanesi : `Atalay Özmen , Erdem Uçar , Zeynel Özmen , Kemal Can Demircan , Serpil Özmen , Arife Nur Özmen , Ceren Özmen , Cem Özmen , Zeycan Demircan , Atalay Saray (İDO Personeli)`, Taksim İlk Yardım Hastanesi : Eda Çekiç, Nurten Çekiç, Özer Aksungur , Nazlı Deniz Demir , Sera Demir, Gökçe Demir.` Şişli Etfal Hastanesi : `Ayfer Çimen .` Vakıf Gureba Hastanesi : `Oya Tansu , Ümmühan Erol , Nurhayat Ilıcalı , Ayşe Turan , Nesrin Erzurum , Yurdagül Deniztaş, Şenol Erol , Anılcan Temizel, Semra Başocak, Enes Çınar (Ağır yaralı), Enver Erzurum , Eray Celal Çınar , Hüseyin Çınar , Selim Başocak.` Okmeydanı Hastanesi : `Miraç Gökmen Umay .`

İSTANBUL (CİHAN )

Yeni Şafak


 

Editör: TE Bilişim