10 kişilik mürettebatı ve 1 izinsiz yolcusu bulunan 78 metre uzunluğundaki Bilal Bal adlı koster ile Şile açıklarında seyretmekte iken irtibat kesildi. Geminin battığı tahmin ediliyor.

Gemiden EPIRB sinyali geldiği bildirildi. EPIRB; gemi battıktan sonra hidrostatik fırlatma ile serbest kalarak yüzeye çıkan ve uydu aracılığıyla sinyal gönderen bir cihaz. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı 2 adet hızlı tahlisiye botu ile TCSG 74 adlı Sahil Güvenlik botu sabah saat 05:00 den itibaren olay yerinde arama-kurtarma faaliyeti yürütüyor. EPIRB sinyali 04:00 sularında alındı. 

Olay yerinde can simidi ve boş sandal bulunduğu bildiriliyor. 

Geminin en son sinyal alındığı nokta çevresinde arama kurtarma çalışmalarına helikopterlerin de katıldığı bildirildi. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Daire Başkanı Arslan Dede ve Suat Barlas'ın da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait açık deniz destek gemisi "ERV Nene Hatun" ile olay yerine intikal ettikleri ve arama kurtarma çalışmalarını yerinde yönettikleri öğrenildi. 

DEMSA Deniziclik armatörlüğünde olan gemi 1974 yapımı. Gemi, 3080 ton demir tozu yükü ile Gemlik kalkışlı Karadeniz Ereğili'ye gitmekte idi. 

Geminin armatörlerinden Nihat Küçük ile oğlu Onur Aşkın Küçük'ün de gemide bulunduğu bildirildi. Nihat Küçük'ün Usta Gemici liman cüzdanı ile, oğlu Onur Aşkın Küçük'ün ise muhtemelen yolcu statüsünde gemide bulunduğu tahmin ediliyor. 

Sahil Güvenlikten alınan bilgiye gemi bilgileri ve kurtarma faaliyetleri;

Gemi Adı: BİLAL BAL

Bayrak:Türk

Yük: 3080mtton demir tozu

Personel: 10

Armatör: Üçel Denizcilik

Kalkış Limanı: Gemlik

Varış Liman: Karadeniz Ereğli

Boy/Kapaste:78,5 mt

Grt:1 863

Net:1 039

Dwt: 3237

EPIRB sinyal saati:03:52

Arayan deniz  ve hava vasıtaları:KIYEM 1,Kıyı Emniyeti 1,Kıyı mniyeti 5, Kıyı Emniyeti 8, Nene Hatun, 

Sahil Güvenlk: TCSG 312, TCSG74, 1 uçak ve 1 helikopter

Yom burnu, Şile Cebeci ve Kara Tahlisiye İstasyonlarından hareket eden Kara Tahlisiye ekipleri karadan aram ve kurtama faaliyetlerine iştirak ediyorlar.

Ayrıca arama çalışmalarına, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Daire Başkanı Arslan Dede ve Suat Barlas'ın​ 'NENE HATUN' gemisiyle destek veriyor.

Editör: TE Bilişim