Ölüm Feribotu

Tanzanya’ya bağlı Zanzibar’da aşırı yolcu alan bir feribot battı. Yolculardan 200’ü öldü, onlarca kişi ise kayıp.Yetkililer ölü sayısının artmasından endişeli

Hint Okyanusu’nda Tanzanya’ya bağlı Zanzibar’ın iki büyük adası arasında sefer yapan 600 kişi kapasiteli feribotun batması sonucunda en az 200 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya’ya bağlı yarı özerk ve Müslüman Zanzibar takımadalarının yetkilileri, Unjuga ve Pemba adaları arasında sefer yapan feribotun yaptığı kaza sonrasında yaklaşık 40’ı ağır yaralı 579 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Kayıplar arasında 20 çocuğun bulunduğunu belirten yetkililer, turistik bölgede sefer yapan gemide kaybolanlar arasında yabancı bulunmadığını ifade etti. 

Feribotun aşırı yolcu aldığı bu nedenle battığı öne sürülürken, tanık ifadeleri de bu iddiayı doğruladı.

 Kurtulan yolculardan Yahya Hüseyin (15), “Gemi hareket ederken garip birşeyler olduğunu hissettmiştim. Sanki zigzag çiziyordu ve çok sallanıyordu. Bunu farkedince geminin arka tarafına geçtim ve birkaç dakika sonra da battık. Gemide onlarca çocuk da vardı” dedi. İsmini vermek istemeyen bir Pemba Adası sakini 25 akrabasını kazada kaybettiğini söyledi. Hükümete kazayı engelleyemediği için istifa çağrısı yapan halk, yetkilileri gemiye fazla yolcu bindirilmesine izin vermekle suçladı. Yetkililer ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 2006 yılında Zanzibar’da meydana gelen bir diğer gemi kazasında yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti.

Editör: TE Bilişim