Bahreyn açıklarında, 150 kadar turisti taşıyan bir tekne battı. İlk belirlemelere göre 50 kişinin cesedine ulaşılırken, 63 kişinin kurtarıldığı belirtiliyor.

Amerikalı dalgıçlar ve donanmaya ait gemilerin, Bahreyn sahil güvenlik muhafızlarının kurtarma çalışmalarına yardım etmek üzere kaza yerinde olduğu dile getirildi. Gemide, Bahreynliler ve çeşitli Arap ülkelerinin vatandaşlarını bulunduğu belirtiliyor.

İLK GELEN BİLGİLER

Bahreyn açıklarında batan gemiden 44 ceset çıkarıldığı bildirildi. İçişleri Bakanı Şeyh Raşid bin Abdullah El Halife, denizden şu ana kadar 44 ceset çıkarıldığını söylerken, yetkililer, 60 kadar kişinin kurtarıldığını belirttiler.

Yerel televizyonlar, turist taşıyan gemide 150 kadar yolcu olduğunu duyurdular. Yolcuların Bahreynli, Arap ve Batılı olduğu tahmin ediliyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ben Dayna, sahil güvenliğe bağlı yardım botlarının olay yerine vardığını, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ve ölenler olduğunu belirtti.

Geminin, Körfez'de turistik tur düzenlediği sırada battığı bildirilmişti. Ben Dayna, geminin batma sebebi hakkında nihai bir açıklama yapmak için erken olduğu söyledi.

DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim