Aras-1 Karadeniz'de İkiye Bölündü

19 Aralık Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece fırtınanın etkisiyle Doğu Karadeniz'deki Rus limanı Sochi açıklarında ikiye bölünen Moldovya gemisi karaya vurdu. Geminin şiddetli Lodos fırtınasının tesiriyle ikiye bölündükten sonra Sochi yakınlarında bir kumsalda sahile vurduğu bildiriliyor.

Geminin 9'u Ukrayna uyruklu 13 mürettebatının tamamı kurtarıldı.

Gemide 37 ton fuel-oil yakıt bulunduğu, şu ana kadar gemiden herhangi bir yakıt sızıntısı ve deniz kirliliği görülmediği bildirildi.

Rus bakanlık sözcüsü Nikolai Shustov, yaptığı açıklamada, geminin borda saçlarının aşınmadan dolayı yaprak gibi olduğunu söyledi. Shustov, "Rusya'da  olsa biz böyle bir geminin seyrine asla izin vermezdik" dedi.

4021 GRT'luk geminin 1970 yılı yapımı ve 40 yıla yakın süredir seferde olduğu, ikiye bölünmesinin nedeninin de aşırı yaşlanma olduğu belirtildi.

Moldovya'lı bakan: "Gemi bize ait değil"

Moldovya Ulaştırma Bakanı Anatol Şalaru, geminin Moldovya'ya ait olmadığını bildirdi. bakan, "Bu gemi Giurgiulesti Limanı'na bağlı değil. Moldovya'nın gemisi yok. Ama Moldovya bayrağı taşıyan 400 gemi var. Bu gemiler bize vergi ödemiyor. Vergi ödemek zorundalar" şeklinde ilginç bir çıkış yaptı.

 

Editör: TE Bilişim