Dün gece 23:00 sularında Marmara Denizi açıklarında batan Türk bayraklı "Hacı İbrahim" adlı kuruyük gemisindeki kayıp beş personeli arama çalışmaları Kıyı Emniyeti ve  Sahil Güvenlik ekipleri tarafından devam ediliyor.

Yedekli olarak bölgede seyreden İran bandralı "İRAN MADANİ" tarafından VTS merkezine "Bir balıkçı teknesi battı" ihbarı üzerine bölgeye intikal eden, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtrama İşletmeleri (KEGKİ) Genel Müdürlüğüne ait Acil Müdahale Botları, denizde dalgalarla bağlı de dalgalarla mücadele eden mürettebattan ikinci kaptan Mustafa Bahar ile Emin Savut, Mehmet Emin Günaydın ve Baki Şentürk'ü kurtardı.

Kurtarılan 4 gemi personelinin, Hudut Sahil Botlarına tarafından, Haydarpaşa Numune Hastanesine getirildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu yetkililerce ifade edildi.

Ancak batan gemide bulunan beş Türk denizcisinin arama çalışmaları neticesinde şu ana kadar bir neticeye varılamadı.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri (KEGKİ) Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kayıp olan kaptan Mehmet Çelik, makinist Cafer Bayrak, telsiz görevlisi Ömer Türkay, yağcı Mustafa Çürük ve Yakup Saygan'ı bulmak için bölgede çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Fotoğraf: www.fotoio.com

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim