Antalya'da deniz otobüsü alev alev yandı

23 yolcusuyla Kemer’e gitmek için hareket eden ’Aspendos’ adlı deniz otobüsünün yağ hortumundan akan yağın neden olduğu duman, yangın paniğine neden oldu. Yolcular deniz polisi tarafından tahliye edildi.

ANTALYA’da 23 yolcusuyla Kemer’e gitmek için hareket eden ’Aspendos’ adlı deniz otobüsünün yağ hortumundan akan yağın neden olduğu duman, yangın paniğine neden oldu. Yolcular deniz polisi tarafından tahliye edildi. 23 yolcusuyla Kemer’e gitmek için saat 14.00 sıralarında hareket eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait ’Aspendos’ adlı deniz otobüsü, Atatürk Parkı açıklarına geldiğinde motor kısmından duman çıkmaya başladı.

Deniz otobüsünde panik yaşanırken, görevliler deniz polisine bilgi verdi. Kısa sürede deniz otobüsünün bulunduğu yere giden deniz polisi, araçtaki 20 kişiyi tahliye ederek Yat Limanı’na getirdi. Bu sürede deniz otobüsü de içersindeki 3 yolcu ve mürettebatla birlikte Yat Limanı’na geldi.

PERSONEL ’TATBİKAT’ DEDİ, GERÇEK ÇIKTI

Deniz otobüsü personeli, olayın önce tatbikat olduğunu söyledi, ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. Dumana, motordaki hortumlardan birinden akan yağın neden olduğu belirlendi. Denizde kısa süreli panik yaşandığını belirten yolculardan Mahmut Cebe, "Hareket ettikten kısa süre sonra motordan duman çıkmaya başladı. Deniz polisi anında müdahale ederek bizi yat limanına çıkardı" dedi.

Yolcular, ’Olimmpos’ adlı deniz otobüsüyle Kemer’e gönderildi.

 

Editör: TE Bilişim